Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Τα μέτρα για τον καύσωνα που θα ισχύσουν σήμερα στα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2024: Τα μέτρα για τον καύσωνα που θα ισχύσουν σήμερα στα ΓΕΛ
Πανελλήνιες 2024 εν μέσω καύσωνα: Τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για τις σημερινές εξετάσεις στα ΓΕΛ.

Οι μαθητές των ΓΕΛ επιστρέφουν σήμερα στα θρανία για να γράψουν το τελευταίο μάθημα για τις Πανελλήνιες 2024 με φόντο το κύμα καύσωνα που σαρώνει από χθες την χώρα. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων καλούνται να εξεταστούν κανονικά παρά τις εκκλήσεις πολλών γονιών για αναβολή των εξετάσεων καθώς εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών που ξεπερνάνε τους 40 βαθμούς είναι δύσκολο οι μαθητές να αποδώσουν το μέγιστο, εξεταζόμενοι σε αίθουσες με απουσία κλιματισμού.

Μάλιστα, η ανακοίνωση για κλειστά σχολεία σε πολλούς Δήμους για την ασφάλεια των μαθητών από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες την ίδια στιγμή που οι Πανελλήνιες συνεχίζονται κανονικά δίχασε και προβλημάτισε την μαθητική αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Όλο το ενδιαφέρον και η προσοχή έχει στραφεί από μέρους του στις Πανελλήνιες 2024 και στην αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί με απώτερο στόχο όλα να κυλήσουν ομαλά ώστε στα τέλη Ιουλίου να γίνει η ανακοίνωση της εισαγωγής των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Με αυτό το κλίμα, οι οι μαθητές των ΓΕΛ σήμερα εξετάζονται στα μαθήματα προσανατολισμού της Ιστορίας, της Φυσικής και της Οικονομίας, ρίχνοντας αυλαία στις Πανελλήνιες 2024 για όσους δεν συμμετάσχουν στην εξέταση ειδικών και μουσικών μαθημάτων. 

Υπενθυμίζεται, ότι η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

panellinies 2024 315 gel 2 211ce

Πανελλήνιες 2024 και καύσωνας: Όλα τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν σήμερα στην εξέταση των ΓΕΛ

Το Υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της έλευσης του καύσωνα και με γνώμονα την ασφαλή και ανεμπόδιστη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 τόσο για τους μαθητές ΓΕΛ σήμερα ΄όσο και για αυτούς των ΕΠΑΛ που εξετάζονται αύριο σε μαθήματα απέστειλε σε όλα τα σχολεία εξεταστικά κέντρα έκτακτη εγκύκλιο με συστάσεις για προστατευτικά μέτρα για τον καύσωνα την ώρα της εξέτασης των μαθητών.  Ειδικότερα για το πλαίσιο των Πανελληνίων 2024 προτείνονται τα κάτωθι μέτρα:

  • Να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν. Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).
  • Να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/ μαθήτριες,με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών.
  • Τέλος, σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες.