Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Η ημερομηνία για τα αποτελέσματα – Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες στο κινητό

Πανελλήνιες 2024: Η ημερομηνία για τα αποτελέσματα – Πώς θα δείτε τις βαθμολογίες στο κινητό
Πανελλήνιες 2024: Έφτασε η ώρα για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα - Η ημερομηνία και η ενημέρωση μέσω SMS

Τέλος θα λάβει η αγωνία των μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 καθώς την προσεχή Παρασκευή 28 Ιουνίου οριστικοποιήθηκε ότι θα γίνει η ανακοίνωσή τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των βαθμολογιών των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έχει ξεκινήσει με τις απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και βαθμολογικών κέντρων να έχουν μπει στην τελική ευθεία ώστε να τηρηθεί στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα που εξαρχής είχε τεθεί ώστε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις 28 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2024: Την Παρασκευή 28 Ιουνίου τα αποτελέσματα - Πού και πώς θα τα δείτε

πανελληνιεσ 2024 αποτελεσματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews, η ημερομηνία ανακοίνωσης των βαθμολογιών κλείδωσε οριστικά για τις 28 Ιουνίου όπου λίγο μετά τις 13:00 αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι αναλυτικές επιδόσεις των μαθητών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Παράλληλα όπως συνέβαινε και τα τελευταία τρία χρόνια έτσι και φέτος οι υποψήφιοι έχουν στη διάθεσή τους 4 διαφορετικές επίσημες πηγές έγκυρης πληροφορησης για τις βαθμολογίες που κατέγραψαν καθόλη τη διάρκεια των Πανελληνίων.

Στο σημείο αξίζει να διευκρινιστεί ότι η ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν θα περιλαμβάνει και τα Ειδικά Μαθήματα καθώς η εξέτασή τους είναι υπό εξέλιξη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι βαθμολογίες για τα Ειδικά Μαθήματα αναμένεται να βγουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου. Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι ρίχνονται στην μάχη της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου που αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αν αξιοποιηθεί σωστά βάσει των επιδόσεων των υποψηφίων.

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δουν τα αποτελέσματα με τις βαθμολογίες οι υποψήφιοι 

  • Μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους. Για να συμβεί αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να μπουν και να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην ειδική πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr. Με τον τρόπο αυτό, θα ενημερωθούν αυτομάτως με γραπτό μήνυμα (SMS) για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και σε δεύτερο χρόνο με την ανακοίνωση των Βάσεων 2024 θα λάβουν SMS για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους . Σημειωτέον, η εν λόγω πλατφόρμα θα δέχεται την καταχώριση στοιχείων μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου.  Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.
  • Μέσω του gov.gr. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 
  • Ενώ θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.  Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη κατά την ανακοίνωση των βαθμολογιών/αποτελεσμάτων. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Τέλος υπάρχει πάντα η παραδοσιακή ανάρτηση των βαθμολογιών στα Λύκεια της χώρας σε εμφανές σημείο.Σημειωτέον ότι η ανάρτηση των βαθμολογιών στις σχολικές μονάδες γίνεται με εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς των υποψηφίων και τους βαθμούς τους.