Παιδεία

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες
Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2024 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στο results.it.minedu.gov.gr.

H πολυπόθητη μέρα για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2024 έφτασε καθώς αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες  που κατέγραψαν οι μαθητές Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). 

Οι βαθμολογίες των μαθητών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, θα αναρτηθούν όπως κάθε χρόνο σε εμφανές σημείο στα Λύκεια όλης της χώρας με την υποσημείωση ότι οι καταστάσεις που θα τοιχοκολληθούνθα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Η ανάρτηση των βαθμολογιών στο results.it.minedu.gov.gr θα γίνει σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας στις 13:00 αλλά η σταδιακή τους ανάρτηση θα γίνεται από νωρίς το πρωί ώστε στις 13:00 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Ενώ όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, θα λάβουν μετά τις 13:00 το αντίστοιχο μήνυμα με τις αναλυτικές βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν.

Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω του gov.gr.Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Διευκρινίζεται ότι αύριο θα γίνει η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα στα γενικά μαθήματα καθώς οι βαθμολογίες για τα Ειδικά Μαθήματα θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου με επικρατέστερη ημερομηνία την Παρασκευή 5 Ιουλίου.