Παιδεία

Προσλήψεις 9.246 αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Ξεκίνησε η διαδικασία

Προσλήψεις 9.246 αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Ξεκίνησε η διαδικασία

Τέλος μπήκε στην αγωνία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για την ανακοίνωση της Β Φάσης των προσλήψεων καθώς εδώ και λίγη ώρα ξεκίνησε η διαδικασία και έχουν σταλεί ήδη τα πρώτα SMS στους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο Παιδείας από τις 17:00 και μετά ξεκίνησε να «τρέχει» τη σχετική διαδικασία ενημέρωσης βάσει της οποίας καλούνται να αναλάβουν εκπαιδευτικά καθήκοντα πληρώνοντας τα κενά 4.611 εκπαιδευτικοί στην Α/βάθμια και 4.635 εκπαιδευτικοί στην Β/βάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews οι υποψήφιοι που θα ενημερωθούν ότι επιλέχθηκαν από το σύστημα για την πλήρωση των θέσεων θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 και εν συνεχεία θα κληθούν να αναλάβουν επίσημα καθήκοντα από την Παρασκευή 11 έως και την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 στις σχολικές μονάδες, στα ΚΕΔΑΣΥ και στη Σιβιτανίδειο ανά περίπτωση πρόσληψης. Εάν τοποθετούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, η ανάληψη υπηρεσίας λαμβάνει χώρα στη σχολική μονάδα όπου θα παρέχονται οι περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από το Υπουργείο Παιδείας οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη σχολική μονάδα/ΚΕΔΑΣΥ ανάληψης υπηρεσίας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024.