Παιδεία

Κλειστά σχολεία και λειτουργία ολοήμερου: Τι θα συμβεί στις 23 Οκτωβρίου

Κλειστά σχολεία και λειτουργία ολοήμερου: Τι θα συμβεί στις 23 Οκτωβρίου
Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί προχωρούν σε απεργία στις 23 Οκτωβρίου, τι ισχύει με τα μαθήματα και το ολοήμερο.

Η ανακοίνωση της 24ωρης απεργίας δασκάλων και νηπιαγωγών στις 23 Οκτωβρίου προβληματίζει τους γονείς για το αν θα έχουμε κλειστά σχολεία και αν θα επηρεαστεί η λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος εκείνη την ημέρα.

Όπως έχει προαναγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προχωρά σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Τετάρτη και σε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα 12:00 στα Προπύλαια και αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα καλώντας τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να δώσουν σύσσωμο το παρών. Πολύς λόγος γίνεται για οριζόντιο λουκέτο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά εκείνη την ημέρα όμως η αλήθεια είναι ότι σε καμία περίπτωση η ανακοίνωση 24ωρης απεργίας δεν ισοδυναμεί με κλειστά σχολεία και αποχή από τα μαθήματα.

Είναι στη διακριτική ευχέρεια Δασκάλων και Νηπιαγωγών να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην απεργία που έχει κηρύξει η ΔΟΕ όπως και για το αν θα ενημερώσουν εκ των προτέρων τους γονείς των μαθητών της τάξης του για το τι θα πράξουν. Είθισται οι εκπαιδευτικοί να ειδοποιούν τους γονείς για την πρόθεσή τους να απεργήσουν ώστε να διευθετηθεί ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι όμως έγκειται καθαρά στην διάθεση του εκπαιδευτικού και δεν είναι υποχρεωτικό. Αξίζει επίσης οι γονείς να έχουν κατά νου ότι μπορεί να γίνουν κανονικά τα μαθήματα της τάξης του παιδιού εφόσον δεν απεργεί ο δάσκαλος όμως μπορεί να απεργεί ο δάσκαλος που έχει αναλάβει το ολοήμερο. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να ρωτήσετε τον υπεύθυνο του ολοήμερου σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό για το τι προτίθεται να πράξει την μέρα της απεργίας.