Παιδεία

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2024 - Η μία μέρα που μπήκε σφήνα

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2024 - Η μία μέρα που μπήκε σφήνα
Σχολεία: Πότε κλείνουν φέτος για τα Χριστούγεννα - Πότε ανοίγουν το 2025

Διανύουμε τα μέσα Οκτωβρίου αλλά μεταξύ των μαθητών έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες συζητήσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων που φέρνουν κλειστά σχολεία για 16 μέρες που αυτόματα τους δημιουργεί χαμόγελα!

Η καθημερινότητα είναι απαιτητική και κουραστική για τους μαθητές όλων των βαθμίδων καθώς έχουν ξεκινήσει τα τεστ και τα διαγωνίσματα όπως φυσικά και οι εργασίες για το σπίτι. Οπότε κάθε ευκαιρία για ξεκούραση και ανεμελιά μακριά από τα θρανία και το φορτωμένο πρόγραμμα του σχολείου είναι καλοδεχούμενη. Ας δούμε το χρονοδιάγραμμα μέχρι την στιγμή που τα σχολεία θα κλείσουν παραδοσιακά για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πριν την σχολική ανάπαυλα για τα Χριστούγεννα 2024 οι μαθητές θα απολαύσουν ένα τετραήμερο και ένα τριήμερο σε διάστημα ενός μήνα λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και της επετείου για το Πολυτεχνείο αντίστοιχα. Αφού λοιπόν θα απέχουν συνολικά μια εβδομάδα από το σχολικό πρόγραμμα, επόμενη ανάπαυλα που προσμένουν είναι οι διακοπές των Χριστουγέννων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχει ήδη καταρτιστεί το πλάνο από πλευράς Υπουργείου Παιδείας για το πότε θα κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων ενόψει Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει σταλεί στις σχολικές μονάδες, τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τις γιορτές θα είναι η Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι η φετινή ημερομηνία «απογοήτευσε» τους μαθητές καθώς τα τελευταία χρόνια ημερολογιακά το κλείσιμο των σχολείων «έπεφτε» Πέμπτη και Παρασκευή. Φέτος, πολλοί μαθητές ασυναίσθητα είχαν κάνει μια αντίστοιχη σκέψη για κλείσιμο των σχολείων την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Όμως από πλευράς Υπουργείου ένα τέτοιο σενάριο απορρίπτεται πανηγυρικά.

Οι μαθητές λοιπόν καλούνται να πάνε για τελευταία φορά σχολείο για το 2024 την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Εκείνη τη μέρα τα σχολεία καλούνται να κάνουν κάποιες ώρες μαθημάτων και είναι στην ευχέρεια τους αν θέλουν να διοργανώσουν εντός σχολικού ωραρίου μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Βέβαια, εκείνη την μέρα ενδεχομένως και να μην λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα αν τα μαθήματα ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Τα φετινά Χριστούγεννα πέφτουν Τετάρτη. Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία αυτή είθισται να γίνεται μετά τα Θεοφάνεια 2024 και την γιορτή του Ιωάννη του Προδρόμου οπότε οι μαθητές θα πάνε κανονικά στα σχολεία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.