Παιδεία

Πέθανε ο Χρήστος Γείτονας, των γνωστών εκπαιδευτηρίων

Πέθανε ο Χρήστος Γείτονας, των γνωστών εκπαιδευτηρίων
Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής των εκπαιδευτηρίων CGS.

Πέθανε ο Χρήστος Γείτονας, ιδρυτής των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων.

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησαν τα εκπαιδευτήρια με μήνυμα που ανήρτησαν στα μέσα δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι την ημέρα της κηδείας του, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, τα εκπαιδευτήρια θα παραμείνουν κλειστά.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτηρίων

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον ιδρυτή του σχολείου μας, Χρήστο Γείτονα. Ο Χρήστος Γείτονας υπήρξε οραματιστής της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που καθοδήγησε το CGS για πέντε δεκαετίες. Η κληρονομιά του συνεχίζει να ζει μέσα από το έργο μας, και θα παραμείνει ανεξίτηλη στην ιστορία του σχολείου, των μαθητών, των αποφοίτων και των συνεργατών μας.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, η οικογένεια του CGS θα αποχαιρετήσει τον πατέρα της. Την ημέρα αυτή το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν δωρεά στην Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’, στηρίζοντας έτσι ένα σκοπό που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά του.

pethane ab257

Η ΟΙΕΛΕ «αποχαιρετά» τον Χρήστο Γείτονα

Η ΟΙΕΛΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε «αποχαιρετά» τον ιδρυτή των εκπαιδευτηρίων που άφησε το στίγμα του στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην χώρα μας. Όπως αναφέρεται « Συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του ιδρυτή των ιστορικών Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα (CGS), Χρήστου Ε. Γείτονα. Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες μορφές του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ξεκίνησε την πορεία του υπό δύσκολες συνθήκες ως δάσκαλος, στο Βασιλέσι των Αγράφων. Ίδρυσε το σχολείο του το 1973 στο Μαρούσι με 330 παιδιά. Το 1981 το εκπαιδευτήριο μετακόμισε σε νέες εγκαταστάσεις στην Παλλήνη, εκεί όπου βρίσκεται και σήμερα.

Οι εκπαιδευτικοί τον θυμούνται μέχρι πριν από λίγα χρόνια να έρχεται στο σχολείο κάθε μέρα, να περιδιαβαίνει τους διαδρόμους, τις τάξεις, την αυλή με φροντίδα και έγνοια. Έντονα συναισθηματικός, βοήθησε πολλούς συναδέλφους αλλά και γονείς σε δύσκολες στιγμές. Η ΟΙΕΛΕ εύχεται στα παιδιά του Ζωή και Χρήστο, στους οικείους του, στους συνεργάτες, δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν το έργο του. Εκφράζουμε σε όλες και όλους τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου (Παναγία). Την ημέρα της κηδείας το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.»