Κώστας Αχ. Καραμανλής: Δεν θα αποτελέσω εμπόδιο στη δουλειά της δικαιοσύνης

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Δεν θα αποτελέσω εμπόδιο στη δουλειά της δικαιοσύνης
Η ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου- Οι πιέσεις στον Μητσοτάκη να «θυσιάσει» τον πρώην υπουργό Μεταφορών.

Χωρίς αμφιβολία η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή αργά το απόγευμα της Τετάρτης αποτελεί κατά κοινή ομολογία μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, που στα χέρια του έσκασε η τραγωδία των Τεμπών, θα υπενθυμίσει ότι δεν κρύφτηκε και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη παραιτούμενος από τη θέση του.

Αναμένεται δε να τονίσει πως βρίσκεται στη διάθεση της δικαιοσύνης. Θεωρεί δε αυτονόητο ότι θα διευκολύνει εφόσον αυτή βρει ενδείξεις για οποιαδήποτε ευθύνη του. «Δεν θα αποτελέσω εμπόδιο στη δουλειά της δικαιοσύνης» -συνηθίζει να δηλώνει στους συνομιλητές του, διευκρινίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί καθώς ισχύει και γι΄ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Οι πληροφορίες της στήλης, πάντως, αναφέρουν πως υπάρχει ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, που ήθελε να είναι στη συζήτηση στη Βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών και να λάβει το λόγο, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει δεχθεί πολλές εισηγήσεις να «θυσιάσει» τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ώστε στο βαθμό που είναι δυνατόν να αποσυμπιεστεί η κυβέρνηση. Διαφορετικά, όπως τονίζουν, η πίεση θα είναι πολύ μεγάλη και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πολύ δυσμενές.