Κυβέρνηση-οπερέτα που προσπαθεί να διασωθεί μέσω Κασσελάκη!

Κυβέρνηση-οπερέτα που προσπαθεί να διασωθεί μέσω Κασσελάκη! Φωτογραφία: Eurokinissi
Παρωδία με τη δασοπυρόσβεση, αστυνομικοί εγκαταλείπουν περιπολικό από επίθεση που δέχονται σε καταυλισμό, σαλμονέλα στη Θεσσαλία!

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση εμφανίζει σημάδια αποσυντονισμού και έλλειψης λειτουργικότητας, τα οποία επιχειρεί να τα καλύψει πίσω από τα συνεχή λάθη του Στέφανου Κασσελάκη.

Μόνο την Τετάρτη τα γεγονότα -που υποβαθμίστηκαν πολύ από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και δεν αξιοποιήθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- καταδεικνύουν την πραγματική κατάσταση της κυβέρνησης:

-Ο αρμόδιος υπουργός αναστέλλει τα πιο απαιτητικά μέτρα δασοπυροστασίας που είχαν εξαγγελθεί και τα οποία είχαν παρουσιαστεί πομπωδώς ως τα μόνα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού! Τώρα αρκεί απλώς να κλαδέψει τα κλαδιά από τα δέντρα στο οικόπεδο που βρίσκεται το σπίτι του. Ο συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, μάλιστα, με ένα «δριμύ κατηγορώ» επισημαίνει πως το κράτος μεταθέτει την ευθύνη προστασίας της περιουσίας και του περιβάλλοντος, από το ίδιο στους ιδιώτες και, μάλιστα με υπέρογκη επιβάρυνση. Ο αρμόδιος υπουργός παραμένει στη θέση του, κάποιοι σημειώνουν πως μπορεί να οριστεί και ...Επίτροπος!

-Περιπολικό εισέρχεται σε συνοικισμό των ρομά στο Χαλάνδρι, δέχεται επίθεση, οι αστυνομικοί το εγκαταλείπουν, γίνεται επιχείρηση «απεγκλωβισμού» τους από συναδέλφους τους, συλλαμβάνονται τρεις ρομά, παραπέμπονται στον εισαγγελέα και μένουν ελεύθεροι! Ο συγκεκριμένος οικισμός βρίσκεται στη θέση του καθόλη την πενταετία της ΝΔ , οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για μεγάλη παραβατικότητα, αλλά επικρατεί πλήρη αδιαφορία!

-Σε περιοχές της Μαγνησίας παρατηρούνται 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε εννέα ημέρες λόγω μόλυνσης σε δεξαμενές νερού. Ο λαλίστατος δήμαρχος Βόλου, που πρόσφατα έκανε μπάνιο για να αποδείξει ότι τα νερά είναι καθαρά, στο θέμα αυτό είναι εξαφανισμένος, ενώ εντείνεται ο προβληματισμός ότι η σαλμονέλα μπορεί να σχετίζεται και με τα όσα άφησε πίσω του ο Ντάνιελ, το περασμένο καλοκαίρι! Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης ...αναζητούνται!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα, όπως πχ ότι 7.500 τουρίστες στην Ελλάδα βρίσκονται στον «αέρα», χωρίς εδώ να έχει την παραμικρή ευθύνη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα σε μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα, δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση, με το μέγαρο Μαξίμου να επιχειρεί να τα κρύψει όλα πίσω από τα δικαιώματα που δίνει -και με το πόθεν έσχες του- ο Στέφανος Κασσελάκης. Προσωπικά, πάντως, δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως όλα αυτά δεν θα αυξήσουν περαιτέρω την αποχή, αλλά και την καταδίκη της κυβέρνησης στις κάλπες!