Τι προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη- Γιατί η ηγεσία φλερτάρει με τη διάσπαση

Τι προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη- Γιατί η ηγεσία φλερτάρει με τη διάσπαση Φωτογραφία: SOOC/ ARIS OIKONOMOU
Πρώτη φορά μετά την παραίτησή του τόσο έντονη αντίδραση κατά της Κουμουνδούρου- Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Την οργισμένη αντίδραση (ΕΔΩ) του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι άθλιες διαρροές της Κουμουνδούρου ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδωσε χρήματα για την «Αυγή» όπως ζήτησε με επιστολή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ιστορικός ηγέτης του χώρου έλαβε την επιστολή του προέδρου κάπου μεταξύ Στρασβούργου και Φρανκφούρτης με τελικό σταθμό την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιμάμογλου και πήρε μέρος σε εκδήλωση ενός σημαντικού Ινστιτούτου.

Η Κουμουνδούρου διέρρευσε ότι από τους «87» μόνο μια βουλευτής και δυο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχουν συνδράμει ως τώρα στον έρανο για την «Αυγή», με ποσό που ανέρχεται μόλις στα 700 ευρώ και, συνεπώς, όχι ο Αλέξης Τσίπρας. Οι δημοσιογράφοι τηλεφωνούσαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια όταν πληροφορήθηκε τις διαρροές σε βάρος του.

Αρχικά, άλλωστε, υπήρχαν οι έμμεσες κατηγορίες από τον Στέφανο Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα» σε όλα τα κόμματα και η διαβεβαίωση πως «ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει μαύρα», με τον ναύαρχο Αποστολάκη να γίνεται πιο ευθύς και ουσιαστικά να δηλώνει πως και ο ΣΥΡΙΖΑ διέθετε «μαύρο πολιτικό χρήμα»! Και μπορεί εν συνεχεία τόσο ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης όσο και η εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά που προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα να διευκρίνισαν ότι οι δηλώσεις για «μαύρο χρήμα» δεν αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αλλά το κακό είχε ήδη γίνει!

Εν συνεχεία ακολούθησαν οι ψευδέστατες διαρροές της Κουμουνδούρου και οι δηλώσεις αρμοδίων πως η απόφαση να κλείσει η καθημερινή «Αυγή» ελήφθη επί Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν είχε υλοποιηθεί, όταν η απόφαση που ελήφθη τότε ήταν η εξυγίανση της εφημερίδας «εν λειτουργία»!

Ταυτόχρονα το προεδρικό μπλοκ άφηνε αιχμές ότι πίσω από τους «87» βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας πως ακριβώς ένα χρόνο μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για κάποιους στο κόμμα του αντιμετωπίζεται ως… πρόβλημα!

Το χειρότερο είναι πως αργά αλλά σταθερά η ηγεσία της Κουμουνδούρου ή τουλάχιστον ένα τμήμα της δείχνει πως δεν επιθυμεί να βαδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος και ότι μάλλον καλύπτονται με ένα μικρότερο κόμμα, χωρίς καμιά κυβερνητική προοπτική, αρκεί να είναι προσωποπαγές και ελεγχόμενο! Αυτό φάνηκε και από την εκστρατεία «τρολ» στο διαδίκτυο να συγκεντρώσουν υπογραφές κατά των «87» βουλευτών και στελεχών, ταυτίζοντάς τους με τη… διαπλοκή. Ανάρτηση, μάλιστα, στην ίδια κατεύθυνση έκανε και ο αδερφός του προέδρου, ενώ μετά από μια ημέρα, προφανώς κατόπιν εντολής της Κουμουνδούρου, οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αναρτήσεις κατέβηκαν από το διαδίκτυο!