Πολιτική

Στοχοποίηση Τσίπρα από το κασσελακικό στρατόπεδο για την παρέμβαση των «87»

SOOC SOOC
Τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να βάλει στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με αφορμή το κείμενο των 87 στελεχών και βουλευτών που κλιμακώνουν τη διαφωνία με τους με τους χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, μετά και το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Λίγες ώρες μετά τον αδερφό του κ. Κασσελάκη, που με ανάρτησή του είπε πως οι «87» θέλουν «θέλουν διαπλοκή και μαύρο χρήμα», την οποία κατέβασε μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Αυλωνίτης που παραμένει στο περιβάλλον του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm πως «είμαι αντίθετος με τη λογική των 87.

Δημιουργείται εικόνα που δεν είναι καλή για τον κόσμο. Δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα της κίνησης τους».

Ωστόσο ο κ. Αυλωνίτης προχώρησε ακόμα παραπέρα, σημειώνοντας πως «βλέπω πρόσωπα στην ομάδα των 87 που είναι συνδεδεμένα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βγει μπροστά και να υποστηρίξει το κόμμα του. Είναι λάθος η σιωπή του. Έχουμε έναν αρχηγό σήμερα. Δεν βλέπω να έχει βγει με ένα τρόπο σοβαρό. Εγώ θα πόναγα το παιδί μου. Δεν μπορεί να βλέπει αυτές τις ομαδοποιημένες καταστάσεις που τον διέλυσαν κι αυτόν».

«Θεωρώ λάθος την πρωτοβουλία των 87 γιατί το να υπογράφουν όλοι μαζί ένα κείμενο δημιουργείται η εικόνα ότι κάπου συγκεντρώθηκαν πέρα από τα όργανα, και εξέφρασαν μια άποψη. Θα μπορούσαν αυτή την άποψη να την εκφράσουν εσωτερικά, όταν μάλιστα η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιήθηκε όταν ήδη είχε ανακοινωθεί η σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας και η σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης» πρόσθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας.

Τέλος, ερωτηθείς για το σχόλιο του αδερφού του κ. Κασσελάκη, αρκέστηκε να σχολιάσει πως «είναι λάθος η κίνηση αυτή, ο αδερφός του κ. Κασσελάκη μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσει το ίδιο λάθος που επεσήμανε».

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Dnews: Προς μετωπική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσπασης