Παιχνίδια Εξουσίας

Τσίπρας χωρίς αντίπαλο - «Κόλαφος» για Κασσελάκη

Τσίπρας χωρίς αντίπαλο - «Κόλαφος» για Κασσελάκη
Δημοσκόπηση GPO: Η βάση υποστηρίζει την πρόταση μομφής- Σε απόσταση αναπνοής από τον αποπεμφθέντα πρώην πρόεδρο ο Σ. Φάμελλος.

Μακράν πρώτος ως καταλληλότερος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 42,8%, έναντι μόλις 17,9% του Στέφανου Κασσελάκη, δείχνοντας ότι αποτελεί όχι απλώς τον ιστορικό αρχηγό, αλλά και τον διαχρονικό ηγέτη του χώρου, την ελπίδα του για την ανάκαμψη που δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Και προφανώς δεν πρόκειται για «δίδυμο» Τσίπρα-Κασσελάκη έναντι των άλλων δελφίνων, όπως επιχειρούν να πείσουν φίλα προσκείμενα στον αποπεμφθέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δε πράγματι εντυπωσιακό πόσο μεγάλες αντοχές και αποδοχή διαθέτει ο Αλέξης Τσίπρας, αν αναλογιστούμε τι ποσοστά έδιναν οι δημοσκοπήσεις πχ στον Γιώργο Παπανδρέου όταν έχασε την κυβέρνηση ή στον Αντώνη Σαμαρά όταν έπαψε να είναι πρωθυπουργός. Τον προτιμά, μάλιστα, το 42,8% ενώ ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Σωκράτης Φάμελλος, ξεχωρίζοντας από τους άλλους «δελφίνους», κατατάσσεται τρίτος στη σε<ιρά με 13,7%, μόλις τέσσερις μονάδες πίσω από τον Στ. Κασσελάκη.

Σύμφωνα, επίσης, με τη δημοσκόπηση το 57,4% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, που οδηγεί το κόμμα σε νέες εκλογές, ενώ το 40% έχει διαφορετική άποψη.

Ποσοστά που διαψεύδουν ότι «η βάση είναι με τον Στέφανο» και εξηγούν ίσως γιατί ο αποπεμφθείς πρόεδρος δεν προσέφυγε στη βάση όταν ο Παύλος Πολάκης και εν συνεχεία οι «87» του πετούσαν το γάντι!

NETWORK