Η νέα στέγη του Αντώνη Μακρή, το μπόνους στην Coca Cola και το νέο αφεντικό του ΣΕΒ

Η νέα στέγη του Αντώνη Μακρή, το μπόνους στην Coca Cola και το νέο αφεντικό του ΣΕΒ

Η νέα στέγη του Αντώνη Μακρή

Αλλαγές στην εταιρεία κοσμημάτων «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ». Όπως έμαθα νέο πρόσωπο «εθεάθη» στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Εκτός από τους γνωστούς, δηλαδή τον Ίων Παναγιώτη Ρεμπουτζάκος Ίων, την Άννα Μαρία Μαζαράκη και την Αλεξία Ιώνη Ρεμπουτζάκου νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κοσμημάτων εξελέγη ο Αντώνης Μακρής.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο κ. Μακρής είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.). Κατά τη διάρκεια της πολυετούς επαγγελματικής καριέρας του έχει αναλάβει πολλές ηγετικές θέσεις σε εταιρείες όπως είναι η Ράδιο Κορασίδης, η Elephant, η Saxon, η Outsource και η Σαραφίδης, ενώ έχει διατελέσει μέλος αρκετών Διοικητικών Συμβουλίων σε διάφορες εταιρείες και φορείς. Έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ADAM PACK

Σε εξώδικο συμβιβασμό με πρώην εργαζόμενή της στο πλαίσιο της αντιδικίας που υπήρχε, προχώρησε όπως έμαθα η εταιρεία συσκευασίας ADAM PACK. Βάσει του συμβιβασμού αυτού η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 130.000 ευρώ. Το εν λόγω ποσό επιβάρυνε τα αποτελέσματα της χρήσης.

Πέρυσι η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να συρρικνώνονται στα 15,658 εκατ. ευρώ από 18,294 εκατ. ευρώ το 2022 και οι ζημιές της να διευρύνονται στις 148.514 ευρώ από 102.823 ευρώ το 2022.
Σε ότι αφορά τις επενδύσεις αυτές διαμορφώθηκαν σε 456.501 ευρώ. Επίσης αποκτήθηκαν περιουσιακά στοιχεία με δικαίωμα χρήσης (leasing Μισθωμένων μηχανημάτων) ύψους 616.940 ευρώ έναντι 898.808 ευρώ το 2022.

Πόσο πληρώνονται οι σύμβουλοι της Coca Cola 3E

Bonus 5% επί του κόστος παροχής υπηρεσιών θα λάβει η Coca-Cola Hellenic Business Services Organization EOOD, από την Coca Cola 3E όπως έμαθα. Οι υπηρεσίες που θα παρέχει η πρώτη στη δεύτερη αφορούν στη λήψη υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης σχετικά με εργασίες λογιστηρίου, πληρωμές, ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού, και και κάθε άλλη σχετική υπηρεσία ή κάθε άλλη υπηρεσία που θα συμφωνηθεί μεταξύ των συνδεδεμένων μερών.

H διάρκεια της σύμβασης, με τίμημα που θα είναι ίσο με το κόστος παροχής των εν λόγω υπηρεσιών πλέον περιθωρίου 5% ορίζεται για το χρονικό διάστημα από 01.01.2024 έως 31.12.2026 με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για διάστημα 12 μηνών.

Ο νέος πρόεδρος και τα ντεσού

Νέος πρόεδρος στον ΣΕΒ, όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί, είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Όμως ο δρόμος προς την προεδρία δεν ήταν ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα ούτε εύκολος. Το λέω αυτό γιατί η Ιουλία Τσέτη δυσκόλεψε τα πράγματα μπαίνοντας «σφήνα» σε μια εκλογική διαδικασία που ήταν πρωτόγνωρη για την ιστορία του Συνδέσμου. Τελικά το φαβορί ο κ. Θεοδωρόπουλος, επί 21 έτη ενεργό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο, εξελέγη χθες πρόεδρος με ποσοστό 76%.

Εγώ θα σταθώ σε δύο θέματα που δεν μπορώ να μην σχολιάσω. Ίσως η ζέστη, ίσως ότι για πρώτη φορά τα μέλη του ΣΕΒ είχαν δύο επιλογές η ουσία είναι ότι η όλη διαδικασία καθυστέρησε και μάλιστα πολύ. Οι κάλπες, όπως έμαθα έκλεισαν στις 14:30 όμως λευκός καπνός βγήκε στις 10:15 το βράδυ. Αναφέρομαι στην επίσημη ανακοίνωση και όχι στις επιλεκτικές διαρροές από εδώ και από εκεί που έγιναν. Το δεύτερο αφορά την ίδια την ανακοίνωση. Καλοί οι χορηγοί, χρυσοί, ασημένιοι κλπ αλλά πάνω απ΄όλα σε μια τέτοια διαδικασία μετρά η διαφάνεια και οι λεπτομέρειες. Ας πούμε για παράδειγμα πόσα είναι τα μέλη του ΣΕΒ και πόσοι τελικά ψήφισαν. Και επειδή ο νέος πρόεδρος έχει δείξει ότι είναι άνθρωπος της διαφάνειας και των μεταρρυθμίσεων είμαι σίγουρος ότι τώρα που ανέλαβε θα φέρει νέο αέρα στον Σύνδεσμο.