Αλιβιζάτος καλεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσουν ένα νέο κόμμα

Αλιβιζάτος καλεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσουν ένα νέο κόμμα Φωτογραφία: Eurokinissi
Παρά τις αντιδράσεις Κουμουνδούρου και Χαρ. Τρικούπη το κύμα για το νέο φορέα δεν ανακόπτεται, ίσως διευρύνεται! - Ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν υπάρχει λύση όσο μένει ο Κασσελάκης - Ερώτημα γιατί ο καθηγητής δεν εντάσσει στην πρότασή του και τη Νέα Αριστερά!

Το κύμα για ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς δεν ανακόπτεται, όσο και αν οι ηγεσίες της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη παρεμβάλουν συνεχώς εμπόδια ώστε να μην προχωρήσει το σχετικό εγχείρημα.

Ο εκ των κορυφαίων καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου καλεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσουν ένα τρίτο κόμμα.

«Για την Κεντροαριστερά, δυο είναι οι στρατηγικές που προσφέρονται. Η μια είναι να μείνουν τα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ περιχαρακωμένα στον εαυτό τους, επιδιώκοντας να διευρυνθούν, ώστε να μπορέσει, μόνο του το καθένα, να αντιμετωπίσει την Κεντροδεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η άλλη στρατηγική είναι να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και να προχωρήσουν όλοι μαζί», δηλώνει χαρακτηριστικά με συνέντευξή του στη Δήμητρα Κρουστάλλη στην εφημερίδα «Το Βήμα» της Κυριακής.

Παράλληλα, ο Νίκος Αλιβιζάτος διαμηνύει ότι μια τέτοια συνεργασία δεν μπορεί να προχωρήσει όσο ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει στην... Ελλάδα (!), παραμένει δηλαδή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! «Για τον Στέφανο Κασσελάκη πιστεύω ότι όσο παρατείνεται η παραμονή του στην Ελλάδα τόσο δεν θα υπάρχει λύση. Είναι μέρος του προβλήματος», εξηγεί χαρακτηριστικά, αναφέροντας και για το τι συμβαίνει αυτό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ν. Αλιβιζάτος δεν συμπεριλαμβάνει στις δυνάμεις που θα συγκροτήσουν το τρίτο κόμμα τη Νέα Αριστερά, κάτι που δεν πράττει ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κοντά στις θέσεις του οποίου είναι βρίσκονται τα όσα δηλώνει ο εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων μας.