Πολιτική

Τι συζήτησαν Τσίπρας και Μέρκελ μετά τις αποκαλύψεις WikiLeaks

Τι συζήτησαν Τσίπρας και Μέρκελ μετά τις αποκαλύψεις WikiLeaks Τι συζήτησαν Τσίπρας και Μέρκελ μετά τις αποκαλύψεις WikiLeaks
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ είχε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας στη σκιά των αποκαλύψεων για τη στάση του ΔΝΤ επί του ελληνικού προγράμματος. Εν τω μεταξύ, στο Βερολίνο θα βρεθούν μέσα στην εβδομάδα ο Πολ Τόμσεν και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός, στη συνομιλία που είχε το απόγευμα της Κυριακής με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τάχθηκε υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία της διαπραγμάτευσης και η Αγκελα Μέρκελ συμφώνησε πως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο.

Εν τω μεταξύ, οι αποκαλύψεις του WikiLeaks “οδηγούν” μέσα στην εβδομάδα την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν στο Βερολίνο, όπου είναι προγραμματισμένο να βρεθεί και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τη “Suddeutsche Zeitung” , μετά τις διαρροές των καυτών διαλόγων Τόμσεν – Βελκουλέσκου, ο πρώτος θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συζητηθεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters στο Βερολίνο θα βρεθεί την Τρίτη και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα έχει συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι έτοιμος να υποδεχτεί στην γερμανική πρωτεύουσα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πλαίσιο εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομικών.

Η “Suddeutsche Zeitung” σημειώνει ότι τόσο ο Πολ Τόμσεν όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος στα μέσα Απριλίου, πριν από την Εαρινή Σύνοδο.