Πολιτική

Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτοδύναμο, δεν ακολουθεί άλλα κόμματα

Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτοδύναμο, δεν ακολουθεί άλλα κόμματα Κρεμαστινός: Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτοδύναμο, δεν ακολουθεί άλλα κόμματα
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα αυτοδύναμο κόμμα που αποτελεί τον κορμό της Κεντροαριστεράς και κατ' ουδένα τρόπο δεν ακολουθεί άλλα κόμματα», υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβερνητικός εταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περίπτωση που στις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα.

Για το εγχείρημα της επανένωσης της Κεντροαριστεράς δηλώνει αισιόδοξος γιατί, όπως λέει, οι ιστορικές συνθήκες θα το επιβάλουν.

Αναφερόμενος στο αν τελικά το Ποτάμι συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ή θα «γείρει» προς της ΝΔ, εκτιμά ότι αν το Ποτάμι δεν αναγνωρίσει την ιστορική αναγκαιότητα δεν θα το ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι του.

Για την παραπομπή για κακούργημα, του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, δηλώνει ότι η παραπομπή δεν συνιστά ούτε ενοχή ούτε καταδίκη, ωστόσο παίρνει αποστάσεις από τα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στουςFT ότι «αν καταδικαστεί θα μπουν σε κίνδυνο οι διαπραγματεύσεις για το χρέος».

Τέλος, υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ το 2009 έκανε μεγάλο λάθος που ανέλαβε μόνο του να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, ενώ, όπως λέει θα έπρεπε να ζητήσει εκλογές ή δημοψήφισμα.