Πολιτική

Το... Βερολίνο στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Μοσκοβισί

Το... Βερολίνο στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Μοσκοβισί
Του Γιάννη Χρηστάκου Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις γενικότερες πολιτικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία και σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news ο κ. Μοσκοβισί ενδιαφέρθηκε για την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Γερμανία και τις απόψεις που αντάλλαξε με τους Μέρκελ και Σόιμπλε.

Πηγές της Πειραιώς σχετικά με την συνάντηση και τις εξελίξεις ανέφεραν οτι « η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και για τις καθυστερήσεις. Δεν είναι ευθύνη της ΝΔ οι καθυστερήσεις, ούτε οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών».

Η ΝΔ επισημαίνει πιο έντονα αυτές τις μέρες ότι ο κ. Τσίπρας έπρεπε να έχει κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση από τον περασμένο Φεβρουάριο. Καθυστερήσεις υπήρχαν και παλιότερα, αλλά όχι έτσι όπως κινείται η κυβέρνηση, η οποία όπως λένε έχει ήδη κοστίσει στην χώρα δύο χαμένα χρόνια, ένα νέο μνημόνιο που διόγκωσε κι άλλο το χρέος και άχρηστα μέτρα βαριάς αντιαναπτυξιακής φορολόγησης.

Συνάντηση και με Σαμαρά

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του μετά το τέλος της συνάντησης με τον Μοσκοβισί. Τα είπαν για 15 λεπτά, κυρίως για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στο Βερολίνο καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει εκτεταμένα γι αυτό πριν το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη, λόγω της εμπειρίας του με τους συγκεκριμένους γερμανούς αξιωματούχους.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν ανησυχεί για τις εξελίξεις, τόνισε ότι « δεν μου αρέσει να δραματοποιώ τα πράγματα, το σίγουρο είναι οτι κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός ανεβαίνει. Αυτό είναι το σημαντικό».