Πολιτική

Αβραμόπουλος: Αλληλεγγύη δεν σημαίνει «διαλέγω μόνο ό,τι μου αρέσει»

Αβραμόπουλος: Αλληλεγγύη δεν σημαίνει «διαλέγω μόνο ό,τι μου αρέσει»
Αναλυτική συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» παραχώρησε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη συνέντευξη με τίτλο «Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι «α λα καρτ», όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν», ο κ. Αβραμόπουλος μιλά για το μεταναστευτικό, τη στάση κάποιων χωρών της ανατολικής Ευρώπης και το γενικότερο μέλλον της Ένωσης.

Σε ερώτηση της εφημερίδας της Ρώμης σε ό,τι αφορά τις ουσιαστικές προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ελλάδα και τη διαφύλαξη του κοινωνικού κεκτημένου σε όλες της χώρες της Ένωσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος απαντά: «Όπως είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει για την Ελλάδα, όπως και για κάθε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ. Τώρα, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, και πρόσφατα επιτελέσθηκε πρόοδος ουσίας.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ