Πολιτική

«Τρέχουν» να προλάβουν την εμπλοκή στις Πρέσπες- Αλλάζουν τον Δανέλλη στην επιτροπή

«Τρέχουν» να προλάβουν την εμπλοκή στις Πρέσπες- Αλλάζουν τον Δανέλλη στην επιτροπή
Μείζον θέμα έχει προκύψει στο Κοινοβουλίο με την εμπλοκή που προέκυψε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ύστερα απο την ανεξαρτητοποίηση του Σπύρου Δανέλλη που αλλoίωσε την σύνθεση της.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στην Βουλή και να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Με βάση το άρθρο 31 του Κανονισμού της Βουλής, «για να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των βουλευτών και να διατηρείται η κατ’ αναλoγία εκπρoσώπηση όλων των Koινoβoυλευτικών Oμάδων στις επιτρoπές μπoρεί να αυξoμειώνεται o αριθμός των μελών κάθε επιτρoπής με απόφαση τoυ Πρoέδρoυ της Boυλής, χωρίς να θίγεται, σε κάθε επιτροπή, η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή».

Το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τον Σπύρο Δανέλλη με τον Γρηγόρη Ψαριανό στην επιτροπή. Έτσι, προστίθεται ένας ακόμα βουλευτής στην σύνθεση της επιτροπής και πλέον θα υπάρχουν δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, ο Δανέλλης και ο Δημήτρης Καμμένος.

Έτσι, θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Δουζίνας, ύστερα απο τις εντάσεις που θα διατυπώσει η ΝΔ για την σύνθεση της επιτροπής θα ζητήσει την γνωμοδότηση της Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

NETWORK