Πολιτική

Κουτσούμπας: «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για την Παιδεία έστω και την τελευταία στιγμή»

Κουτσούμπας: «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για την Παιδεία έστω και την τελευταία στιγμή»
«Προκειμένου να αποφύγετε τις αντιδράσεις, είστε ικανοί να φέρνατε το νομοσχέδιο για την Παιδεία ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα» ανέφερε απο το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου.

«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έστω και την τελευταία στιγμή» τόνισε υποστηρίζοντας ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις το υπουργείο Παιδείας έχει απέναντι του τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς.

«Μόνο οι ιδιοκτήτες των μεγάλων φροντιστηρίων τρίβουν τα χέρια» συμπλήρωσε λέγοντας πως δημιουργείται ένα Λύκειο που θα είναι αρένα ανταγωνισμού.

«Κοροιδεύεται τον κόσμο όταν λέτε πως με τις αλλαγές θα μειωθούν οι ώρες και το κόστος των φροντιστηρίων . Αυτό είναι αστείο. Πάρτι θα κάνουν τα φροντιστήρια» δήλωσε.

Μάλιστα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου λέγοντας πως δεν έθεσε το νομοσχέδιο σε επαρκή διαβούλευση και χλεύασε το μαθητικό σύνθημα “σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει” λέγοντας πως είναι ουτοπικό.