Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη
Με ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για τις ποινές που θα επιβληθούν σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται με τη συγκεκριμένη ποινή, εφόσον τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ και το ύψος της ποινής καθορίζεται από τη «βαρύτητα της παράβασης».

Την μετατροπή των ποινών είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην υπάρχουν εξοντωτικές ποινές στις ποδοσφαιρικές ομάδες.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη ενημέρωση, εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη.

Η υπόθεση προχωρά στην πειθαρχική επιτροπή της Super League και ενδεχομένως στην Εφέσεων της ΕΠΟ. Θα πρέπει η εισήγηση της ΕΕΑ να γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου για να μπορέσει να έχει εφαρμογή.

Κυβερνητικοί κύκλοι κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Oι μεν δεν θέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία. Οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του του γυρίζουν την πλάτη», αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης σχολιάζοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία για την πολυιδιοκτησία ομάδων.

«Ας μας πει όμως καθαρά» ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν από την κυβέρνηση, «πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά».

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Εκφράζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους».

Καταλήγοντας δε, σημειώνουν με νόημα ότι «είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός».