Πολιτική

Γεννηματά για άνοιγμα τουρισμού: Πολλές περιοχές έχουν μείνει εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού

EUROKINISSI EUROKINISSI
Επίκαιρη ερώτηση Φώφης Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το άνοιγμα του τουρισμού.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού και το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να διασφαλίσει την εικόνα μιας ασφαλούς υγειονομικά Ελλάδας για τους επισκέπτες ζητά να μάθει η Φώφη Γεννηματά, με επίκαιρη ερώτηση της προς τον πρωθυπουργό.

Η κ Γεννηματά στην ερώτηση της υποστηρίζει ότι «παρά τις εξαγγελίες περί «γαλάζιας ελευθερίας», πολλές περιοχές της χώρας με μεγάλη τουριστική κίνηση έχουν μείνει εκτός του Κυβερνητικού προγραμματισμού και πως ο καθολικός εμβολιασμός των εργαζομένων στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων - όπως έχουμε προτείνει-δεν έχει προχωρήσει».

Αναφερόμενη στις πύλες εισόδου της χώρας και ιδιαίτερα στα βόρεια σύνορα μας η κ Γεννηματά αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να αντικαθίσταται ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες από πελατειακού τύπου παρεμβάσεις του Πρωθυπουργικού γραφείου, «κατόπιν ενεργειών» Βουλευτών της ΝΔ.

Για τις τουριστικές επιχειρήσεις η κ Γεννηματά υποστηρίζει ότι εχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα για την έναρξη της επαναλειτουργίας τους, ενώ για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό-επισιτισμό ισχυρίζεται ότι ζουν μήνες με 534 ευρώ κα βιώνουν την ανασφάλεια.