Πολιτική

Εβδομάδα εξωστρέφειας για τον Στέφανο Κασσελάκη

eurokinissi eurokinissi
Εβδομάδα εξωστρέφειας ξεκινά σήμερα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται να επιχειρεί να ξεφύγει από το κλίμα των τοξικών αντιπαραθέσεων που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα πραγματοποιήσει σήμερα περιοδεία στη Θεσσαλία, στη συνέχεια, από την Τρίτη έως την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Κύπρο και στο τέλος της εβδομάδας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενισχύσει τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή ενόψει του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Άλλωστε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήδη βάζει στο στόχαστρο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιώντας μέσα στο σαββατοκύριακο 3 αναρτήσεις σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου, στον Βόλο.

Η κρίσιμη ομιλία στην Κ.Ο.

Πάντως, αυτή η επιχείρηση εξωστρέφειας δεν αναιρεί αυτόματα το εκρηκτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο και για αυτό η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη θα είναι ένας κρίσιμος κάβος. Με ενδιαφέρον αναμένεται σε αυτή η ομιλία του ίδιου του νεοεκλεγέντα προέδρου του κόμματος (η οποία θα είναι η πρώτη του με αυτή την ιδιότητα), αλλά και το αν θα υπάρξουν κριτικές τοποθετήσεις από μέλη της Κ.Ο. που δεν είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα του.

Πατριωτική Αριστερά στην Κύπρο

Σε ότι αφορά το ταξίδι στην Κύπρο, κατά την οποία θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρίσιμος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα υποστηρίξει το αφήγημα της «πατριωτικής Αριστεράς», στο οποίο επιμένει, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει η ατυχής αναφορά του για το «κρατίδιο» των Τούρκων στο νησί.

Άμεση επαφή με τους πολίτες τη Θεσσαλία

Σε ότι αφορά την περιοδεία στη Θεσσαλία, πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιεί στην πολύπαθη περιοχή, στην οποία η έμφαση θα δοθεί στο δυνατό του σημείο, δηλαδή την άμεση επαφή με τους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζεται να συναντηθεί ξανά με πλημμυροπαθείς που είχε συναντήσει τις προηγούμενες φορές, προκειμένου διαπιστώσει από πρώτο χέρι την εξέλιξη της κρατικής μέριμνας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλία είναι το εξής:

10:00 Βόλος:

-επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές στη Νέα Ιωνία,
-επίσκεψη στο Εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου Ν. Παπαπέτρου και συνάντηση με όλο το συνδυασμό,
-επίσκεψη στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου.

13:00 Σωτήριο Δήμου Κιλελέρ: συνάντηση με πληγέντες (η πλειονότητα των κατοίκων έχει εγκαταλείψει το χωριό μετά τις τελευταίες πλημμύρες).

13:45: Επίσκεψη στην πληγείσα νεοφυή επιχείρηση Αgrigaz (7o χλμ. παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου).

14:30 Εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη Λάρισας: συνάντηση με πληγέντες οι οποίοι έχασαν τις κατοικίες τους και αντιμετωπίζουν πρόβλημα γιατί εξακολουθούν να οφείλουν τα δάνειά τους.

16:15 Δήμος Παλαμά:
- συνάντηση με Δήμαρχο και πληγέντες μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης,
- ολιγόλεπτη μετάβαση στο Γυμναστήριο, όπου στεγάζεται και το Κ.Υ.

17:30 Ευύδριο Φαρσάλων: συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους.

19:00 Πεδινός Δομοκός.

Συνάντηση με υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Απόστολο Γκλέτσο.