Πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει... «ικανοποιημένη» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει... «ικανοποιημένη» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023
Ικανοποίηση επικρατεί στη ΝΔ για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, καθώς οι υποψήφιοι που στήριξε το κυβερνών κόμμα, δίνοντας και σαφές πολιτικό περιεχόμενο στις περιφερειακές κάλπες, φαίνεται πως κερδίζουν 6 ή 7 περιφέρειες από τον πρώτο γύρο, ενώ η ΝΔ στηρίζει και τον κεντροαριστερό, Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος εκλέγεται από τον πρώτο γύρο στην Κρήτη.

Ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας θεωρείται από το κυβερνών κόμμα η νίκη από την πρώτη Κυριακή στην Αττική που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην οποία ο κ. Χαρδαλιάς συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 46%, το οποίο υπερβαίνει το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Οι 6 περιφέρειες που κερδίζουν από τον πρώτο γύρο γαλάζιοι υποψήφιοι είναι η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Ελλάδα, η Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος και το Νότιο Αιγαίο, ενώ η έβδομη στην οποία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ένα θρίλερ είναι η Πελοπόννησος όπου με ενσωματωμένο το 31,8% ο κ. Πτωχός συγκεντρώνει 42,73%.

Από τις 5 περιφέρειες που όλα δείχνουν ότι θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, στις 4 οι υποψήφιοι της ΝΔ θα αναμετρηθούν με ανεξάρτητους υποψήφιους από τον χώρο της κεντροδεξιάς (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο).

Και στην Πελοπόννησο, εάν η αναμέτρηση πάει στον β' γύρο ο κ. Πτωχός θα αναμετρηθεί με προερχόμενο από τον χώρο της κεντροδεξιάς (Π. Τατούλης).

Μόνο στην Θεσσαλία θα υπάρξει αναμέτρηση υποψηφίου που στηρίζει η ΝΔ (Κ. Αγοραστός) με υποψήφιο που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Κουρέτας).