Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με Σούνακ

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με Σούνακ
Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε το πρωί της Τετάρτης (29/11) ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους.

Θεωρώ ότι το "ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Βρετανό πρωθυπουργό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνάντησης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημερώνει στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών επαφών, για σειρά μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ωστόσο ότι αυτή η ακύρωση είχε και μια θετική πλευρά καθώς απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η επανένωση των Γλυπτών έχει βρει και το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό, την κατανόηση και την αναγνώριση από την διεθνή κοινότητα, την βρετανική κοινή γνώμη και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος γιατί υπάρχουν μερικά ζητήματα που δεν λύνονται αυτόματα, θέλουν τον χρόνο τους, σχολίασε από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου.