Πολιτική

Ο Κασσελάκης απαντά στον Τσίπρα και περιμένει αντίπαλο

Ο Κασσελάκης απαντά στον Τσίπρα και περιμένει αντίπαλο
Το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή την ανάγκη να προσφύγει σε νέες εκλογές από τη βάση για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, σήκωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και το πέταξε στη συνέχεια σε όποιον φιλοδοξεί να συγκρουστεί μαζί του για την προεδρία του κόμματος, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε πολύ σκληρές αιχμές σε όσους τον αμφισβητούν εντός της Κουμουνδούρου, αλλά ακόμη και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε πανέτοιμος για μια νέα εσωκομματική κούρσα για την προεδρία του κόμματος και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: "Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Λίγο νωρίτερα, δε, είχε αναφέρει: "Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει".

Τώρα θα δουν τις ρίζες μου

Μάλιστα, φάνηκε να έχει πλεόνασμα αυτοπεποίθησης, αναφέροντας: "Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ".

Παρηκμασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται επανίδρυση

Παράλληλα, άρχισε να ξετυλίγει την ατζέντα του σε αυτή την κούρσα υπογραμμίζοντας την ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής της Κουμουνδούρου, τονίζοντας: " Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση. Η επανίδρυση χρειάζεται ενότητα. Η ενότητα χρειάζεται έναν πρόεδρο που να μην αμφισβητείται" (...). Χρειαζόμαστε χρόνο να αναστήσουμε ένα παρηκμασμένο, δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κόμμα".

Κάποιοι περιμένουν τη συντριβή μου για να έρθουν ως σωτήρες

Ιδιαίτερο βάρος έριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε επιθέσεις έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων: "Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες". (...). Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι.

Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σε αυτό που θα έχουν βυθίσει;". (...) "Απέναντι στη δική σας ανιδιοτέλεια, που αφήνετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας για να είστε από σήμερα ως και την Κυριακή εδώ, υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια ΕΓΩ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το ΕΜΕΙΣ. Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν Πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες. Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες".

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, να ναρκοθετήσει τον δρόμο

Μάλιστα, φάνηκε να αφήνει αιχμές και προς τον Αλέξη Τσίπρα, με αναφορές που φαίνεται να τον φωτογραφίζουν: "Ο δρόμος έχει ανοιχτεί. Έχει περπατηθεί και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, να ναρκοθετήσει αυτόν τον δρόμο της μεγάλης αλλαγής. (...). Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει.
Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%.".

Οι υπονομευτές παρακαλούν για πράσινες έδρες

Τέλος, αιχμές επιφύλασσε και για τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, για τα οποία ανέφερε: "Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τρίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες".