Πολιτική

Κασσελάκης: Δεν έχω πλέον καμιά συμμετοχή σε εταιρείες, αν κληθώ από την Δικαιοσύνη θα δώσω εξηγήσεις

Κασσελάκης: Δεν έχω πλέον καμιά συμμετοχή σε εταιρείες, αν κληθώ από την Δικαιοσύνη θα δώσω εξηγήσεις
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν φύγει για να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, απαντώντας μεταξύ άλλων σε ερωτήσεις για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο ίδιος πως από τον περασμένο Μάρτιο, δεν έχει συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού και ότι αν κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις θα το κάνει. «Δεν επιθυμώ να αρχειοθετηθώ» είπε χαρακτηριστικά. «Εάν κληθώ να δώσω εξηγήσεις θα δώσω εξηγήσεις στη δικαιοσύνη. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο, αν υπάρξει πρόστιμο θα το πληρώσω» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον νόμο του 2016 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα λεφτά στο εξωτερικό. Όχι για να μην φέρνουν απόδημοι άσπρα λεφτά μέσα. Δεν έχω πρόβλημα να πω αν ήταν στρεβλός ο νόμoς. Ο νόμος ήταν λάθος».

Εγκάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός πως «εδώ και 5 χρόνια δεν τον έχει καταργήσει ακόμη».

Σε ερώτηση αν του έχουν επιστραφεί τα χρήματα από τα δάνεια που χορήγησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε:

«Τα χρήματα που δάνεισα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιστραφεί.Στο εξωτερικό πρόεδροι κόμματος επιτρέπεται να δανείζουν στο κόμμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλησε να πάρει θέση για τα όσα είπε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της Καθημερινής σχετικά με την υπόθεση Νovartis, αναφέροντας πως δεν ήταν τότε στην κυβέρνηση.

«Ο κύκλος 2015-2019 του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει. Έχει ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος με ανανέωση. Θέλω αυτή την ερώτηση να την απευθύνετε στον κ. Τσίπρα. Εγώ ήμουν στην Αμερική τότε, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου. Τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη τους εκτιμώ, χαίρουν της εμπιστοσύνης μου, κάνουν εξαιρετική δουλειά» σημείωσε.

Σημείωσε ότι έχει συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές.