Πολιτική

Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση

Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση
Για «άλλο ένα πυροτέχνημα από μία ανεύθυνη αντιπολίτευση που προσπαθεί να χτίσει ένα αφήγημα εργαλειοποίησης σε ένα τραγικό δυστύχημα», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το κάλεσμα της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά προς την κυβέρνηση να δεσμευθεί για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη.

«Αυτά δεν γίνονται έτσι, η ιστορία δεν γράφεται με «αν» και με «θα». Τους έχουμε πει πολλές φορές αν θέλουν, αν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν, αν εννοούν αυτά που λένε, να κάνουν τον κόπο να συντάξουν το αντίστοιχο κατηγορητήριο», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Δεν το κάνουν. Δεν το έχουν κάνει τόσες και τόσες φορές. Μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα, μόνο ένα δήθεν αφήγημα συγκάλυψης για να καλύψουτην πολιτική τους ανυπαρξία. Άλλη μια τέτοια περίπτωση, όπως πολλές, ήταν και το σημερινό πυροτέχνημα».

Ο κυβερνητικός υποστήριξε εξαπέλυσε νέα επίθεση στην αντιπολίτευση για την υποβολή της πρότασης δυσπιστίας και υποστήριξε επίσης ότι «μέχρι χθες νομίζαμε ότι τα κομμάτια του παζλ ήταν δύο, δηλαδή το πρωτοσέλιδο του «Βήματος της Κυριακής» και η πρόταση δυσπιστίας του πρόθυμου κ. Ανδρουλάκη, τελικά όμως τα κομμάτια είναι τρία».

«Έλειπε το τρίτο, το αποκάλυψε χθες ο κ. Παππάς, είναι η προσυνεννόηση. Άρα πλέον έχουμε πλήρη εικόνα η οποία είναι προσυνεννόηση, πρωτοσέλιδο από το «Βήμα της Κυριακής», πρόταση δυσπιστίας από τον πρόθυμο κ. Ανδρουλάκη», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Έκανε επίσης λόγο για «υποκρισία», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι στο προσκήνιο θέλουν να αποκαλυφθεί, δήθεν, η αλήθεια και να λάμψει η Δικαιοσύνη και παριστάνουν τους δικαστές και τους ιεροκήρυκες της αλήθειας και της Δικαιοσύνης, αλλά «στο παρασκήνιο φαίνεται ο αληθινός τους εαυτός. Διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, παιχνίδια εξουσίας. Ό, τι πιο παρασκηνιακό, παραπολιτικό έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια, το συμπυκνώνουν οι ίδιοι, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πολιτικό αφήγημα. Όταν δεν έχεις τι να πεις ασχολείσαι με τυμβωρυχία, εργαλειοποίηση στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο κάνεις «ντιλ".

«Αυτό είδαμε να γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Γι’ αυτό αναστατώθηκε ο κ Ανδρουλάκης και βέβαια σήμερα ο κ Παππάς ήταν ένας άλλος κ. Παππάς. Από τον «κ. Παππά 13-0» είχαμε τον κ. «Παππά 2.0». Χθες είπε άλλα πράγματα σε ένα κανάλι, σήμερα είπε άλλα πράγματα σε άλλο κανάλι. Πως είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να λέει τόσο διαφορετικές ιστορίες; Μήπως γιατί πιάστηκαν με την γίδα στη πλάτη;», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.