Πολιτική

Πέτρος Κόκκαλης από Σέρρες: «Ο κόσμος καίγεται: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα»

Πέτρος Κόκκαλης από Σέρρες: «Ο κόσμος καίγεται: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Δεν υπάρχουν πολλές βεβαιότητες στον σημερινό κόσμο, πέραν της σίγουρης εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους αν δεν ανακοπεί η υπερθέρμανση του πλανήτη» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κόκκαλης.

Με την παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη «Ο κόσμος καίγεται: Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα» ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της περιοδείας του ΚΟΣΜΟΥ σε περιοχές της Κεντρικής -Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Δεν υπάρχουν πολλές βεβαιότητες στον σημερινό κόσμο, πέραν της σίγουρης εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους αν δεν ανακοπεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως και της βεβαιότητας πως αυτή η υπερθέρμανση είναι ανθρωπογενής: εμείς την προκαλέσαμε και είναι στο χέρι μας να την ανακόψουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κόκκαλης, μεταφέροντας ένα απόσπασμα του βιβλίου, που αποδεικνύει τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου, ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε επίσης την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο ανόδου των ακροδεξιών, αντιευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και την ήδη καταγεγραμμένη μετακίνηση των δεξιών δυνάμεων του ΕΛΚ προς απόψεις που αρνούνται τα επιστημονικά δεδομένα, σε μια επικίνδυνη σύγκλισή τους με την ακροδεξιά.

Νωρίτερα, ο Πέτρος Κόκκαλης και το κλιμάκιο του ΚΟΣΜΟΥ, που πραγματοποιεί περιοδεία σε πόλεις της Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με την οποία αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, καθώς και την επιτεκτική ανάγκη για την ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης που καλείται να σηκώσει το βάρος της κλιματικής κρίσης.
Την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισαν ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, μέλος του ΚΟΣΜΟΥ, o κ. Πάνος Γρέδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΥ και ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Στέργιος Γαλάνης.

Το βιβλίο, το οποίο συνυπογράφουν οι Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ο Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και ακαδημαϊκός, Ξενοφών Κοντιάδης, αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η κοινωνική διάσταση της πράσινης μετάβασης και η ανάγκη να είναι «δίκαιη».