Πολιτική

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει περικοπές αμοιβών στις εφημερίες των γιατρών

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει περικοπές αμοιβών στις εφημερίες των γιατρών Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Το υπουργείο Υγείας να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους γιατρούς στα νησιά σαν γιατρούς δεύτερης κατηγορίας» αναφέρει η Νέα Αριστερά

Με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας για περικοπές στις αμοιβές των εφημεριών των γιατρών.

«Αν και τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στα νησιά υπολειτουργούν με ευθύνη της κυβέρνησης, αν και βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο, αν και είχαν δοθεί υποσχέσεις, παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Υγείας αποφάσισε «να περικόψει τις αμοιβές από τις εφημερίες που έχουν ήδη κάνει γιατροί», όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ)» αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Συνεχίζει η ανακοίνωση λέγοντας πως «πρόκειται για εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν κατ’ εντολή των διοικήσεων των νοσοκομείων και ήταν πέραν των προβλεπόμενων».

»Η ΟΕΝΓΕ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μη διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας τελείως, για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών».
Η Νέα Αριστερά καλεί «το υπουργείο Υγείας να πληρώσει όλες τις εφημερίες άμεσα και να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους γιατρούς που βρίσκονται στα νησιά σαν γιατρούς δεύτερης κατηγορίας».