Πολιτική

ΕΛ.ΑΣ.: Πάγια τακτική ο έλεγχος των φαγητών και των ποτών πριν από κάθε δείπνο του Μητσοτάκη

ΕΛ.ΑΣ.: Πάγια τακτική ο έλεγχος των φαγητών και των ποτών πριν από κάθε δείπνο του Μητσοτάκη Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Διαδικασία που εφαρμόζεται «εδώ και δεκαετίες», λέει η Αστυνομία για τον έλεγχο των φαγητών και ποτών σε δείπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για έγγραφό της που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας, αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα και τον έλεγχο των φαγητών και ποτών πριν από δείπνο του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει πως πρόκειται για πάγια διαδικασία που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες σε κάθε μετακίνηση επίσημου ή εκπροσώπου της πολιτειακής ηγεσίας.

Το έγγραφο- το οποίο ανάρτησε στα social media o ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «Λουδοβίκο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη- απευθυνόταν μεταξύ άλλων στην Περιφέρεια Ηπείρου/ Διεύθυνση Υγιεινής και τον ΕΦΕΤ Ηπείρου, από τους οποίους ζητούσε «να προβούν στον έλεγχο των τροφίμων και των ποτών που θα παρασχεθούν» στο δείπνο που είχε προγραμματιστεί να παραστεί ο πρωθυπουργός, στη Βίτσα Ζαγορίου.

ΕΦΕΤ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ

«Το εν λόγω έγγραφο -όπως φαίνεται και στο σχετικό δημοσίευμα-, απεστάλη μεταξύ άλλων και στη Περιφέρεια Ηπείρου/ Διεύθυνση Υγιεινής & ΕΦΕΤ Ηπείρου προκειμένου ως καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία να προβεί στον έλεγχο των τροφίμων και ποτών που θα παρασχεθούν σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

Στη συνέχεια, διευκρινίζει ότι «η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πάγια και εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες σε κάθε επίσκεψη- μετακίνηση επίσημου προσώπου ή εκπροσώπου της πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και προβλέπεται σε ειδικό σχέδιο ασφαλείας, το οποίο ορίζει διαδικασίες και πρωτοκόλλα που ακολουθούνται σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: «Λουδοβίκος» Μητσοτάκης

Σε ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «Λουδοβίκο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας ότι βάζει να δοκιμάσει τα φαγητά και τα ποτά που του δίνονται.

«Την ώρα που 63 παιδιά δηλητηριάστηκαν από τα σχολικά γεύματα σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της χώρας, δίνεται εντολή στον ΕΦΕΤ να ελεγχθούν τα ποτά και τα φαγητά που θα δοκιμάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στα Ιωάννινα», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Ως άλλος “Λουδοβίκος” βάζει να δοκιμάζουν τα φαγητά και τα ποτά που του δίνονται, μήπως κι έχει την ίδια τύχη των δεκάδων παιδιών που κατέληξαν στα νοσοκομεία. Μάλλον φοβάται πως θα του χορηγηθεί φαγητό από την εταιρία του κ. Γιαννίτση», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα του λέγαμε όμως να μην ανησυχεί: Στη δική του περίπτωση ισχύει ο νόμος των λίγων κι εκλεκτών που η κυβέρνηση του έχει υποβάλει», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

{https://x.com/syriza_gr/status/1795422108647842159}