Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Είναι πλειοψηφικό αίτημα να υπάρξουν διεργασίες και συγκλίσεις

Γιώργος Τσίπρας: Είναι πλειοψηφικό αίτημα να υπάρξουν διεργασίες και συγκλίσεις Φωτογραφία: Eurokinissi
Στόχος μας είναι να πάρουμε στις ευρωεκλογές κάτι πάνω από 20%, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας

«Έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές, το οποίο σημαίνει ότι οποιαδήποτε συζήτηση για συγκλίσεις έτσι κι αλλιώς θα ξεκινήσει μετά», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

«Είναι πλειοψηφικό αίτημα το να υπάρξουν διεργασίες και συγκλίσεις από πάρα πολύ κόσμο, τουλάχιστον αυτό είδα στην περιοδεία μου. Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλά πεδία προγραμματικής σύγκλισης ήδη με το ΠΑΣΟΚ και αντικειμενικά και αφού το θέλει ο κόσμος, είναι μονόδρομος το προς τα πού θα κινηθούν τα πράγματα, και θα κριθούμε όλοι μας, και κόμματα και στελέχη», επισήμανε ο Γιώργος Τσίπρας.

Ερωτηθείς ποιο ποσοστό θα θεωρούσαν επιτυχία, απάντησε: «Ο στόχος ήταν η πολιτική ανατροπή, δηλαδή οποιοδήποτε ποσοστό θα σταματούσε αυτή την αλαζονεία του 41% της ΝΔ και θα δρομολογούσε πολιτικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, ένα ποσοστό με το 2 μπροστά από εμάς και από τη ΝΔ θα είναι ένα καλό ποσοστό».

Στην ερώτηση αν έχουν ως «βάση» το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Στόχος μας είναι να πάρουμε κάτι πάνω από 20%, οτιδήποτε κοντά σε αυτό που είχαμε πάρει δεν λέγεται αποτυχία, παρακάτω μην είμαστε».

«Το μεγάλο στοίχημα είναι μπροστά μας, μετά τις ευρωεκλογές, το να υπάρξει μια δύναμη στην ελληνική κοινωνία που να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της δημοκρατικής παράταξης. Έχουμε δρόμο μπροστά μας», πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη είναι σε ένα μεγάλο αδιέξοδο, σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι, πρέπει επειγόντως να αλλάξει πορεία, και γεωπολιτικά και οικονομικά και κοινωνικά. Από αυτή την άποψη είναι οι πιο κρίσιμες ευρωεκλογές που έγιναν ποτέ και το ατυχές είναι ότι δεν υπάρχει συγκροτημένος αντίλογος αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο από μια προοδευτική αφετηρία. Είναι μακρύς ο δρόμος», κατέληξε.