Πολιτική

Κουτσούμπας για αποτελέσματα ευρωεκλογών: Το ΚΚΕ καταγράφει μία ακόμα σημαντική άνοδο

Κουτσούμπας για αποτελέσματα ευρωεκλογών: Το ΚΚΕ καταγράφει μία ακόμα σημαντική άνοδο Φωτογραφία: INTIME/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ
«Η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ», επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι το ΚΚΕ καταγράφει μία ακόμα σημαντική άνοδο, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024. Παράλληλα, σχολίασε ότι η αποχή περικλείει «σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας» απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

«Χαιρετίζουμε τον λαό και τη νεολαία των μεγάλων αστικών κέντρων, ιδιαίτερα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, της Αττικής, που ανέδειξαν το ΚΚΕ ξανά ως 3η δύναμη με μεγάλη διαφορά. Συνολικά, το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, όπου είχε επίσης ανεβάσει τα ποσοστά του», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αυτό, σημείωσε «επιβεβαιώνει τους δεσμούς του ΚΚΕ με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις και αποδεικνύει» και συμπλήρωσε ότι «επιβεβαιώνονται κάποιες θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα».

«Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά ο απεγκλωβισμός εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ», επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο», συνέχισε.

«Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα και κυρίως τις αιτίες τους ενίσχυσε την αποστροφή του λαού», υπογράμμισε και σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν επικροτεί την εν λόγω στάση, αλλά αυτή «έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί».