Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – Όλα δείχνουν εκλογές για αρχηγό μέσα στον Ιούλιο

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – Όλα δείχνουν εκλογές για αρχηγό μέσα στον Ιούλιο Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να υποχωρεί από την αρχική του θέση για απόλυτη τήρηση του καταστατικού που προβλέπει εσωκομματικές κάλπες τον Οκτώβριο του 2025 και βλέπει εξελίξεις μέσα στον Ιούλιο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να υπάρξουν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου ακόμα και μέσα στον Ιούλιο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει ήδη αποφασίσει να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές για νέα ηγεσία. 

Παράλληλα, την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος την ώρα που οι φωνές για αλλαγή ηγεσίας πληθαίνουν από διάφορα στελέχη.

Όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης υποχωρεί από την αρχική του θέση για εκλογές στου κόμματος το φθινόπωρο του 2025 και συγκλίνει στην ιδέα του Ιουλίου ή του Σεπτεμβρίου, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η εσωστρέφεια που προκάλεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει παρών παρά την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του και αναμένεται να θέσει ξανά εαυτόν ως υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος. Προς το παρόν, το επιτελείο Ανδρουλάκη αναμένει τις επόμενες κινήσεις των εν δυνάμει διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης είναι τα πρόσωπα, μέχρι τώρα, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι αρκετά κοντά να ανακοινώσουν υποψηφιότητά τους.

Σημειώνεται ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του στον Γραμματέα είχε ζητήσει ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ το αργότερο μέχρι το τέλος τους έτους.