Πολιτική

Το ΑΣΕΠ στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

Το ΑΣΕΠ στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου
Το θέμα του ΑΣΕΠ βάζει στο τραπέζι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα στις 18.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, «με αντικείμενο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρόκειται κατ' ουσίαν για την συνάντηση με τη νέα ηγεσία που προγραμματιζόταν να γίνει την προσεχή Πέμπτη στο πλαίσιο επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει ως μία από τις προτεραιότητες, μετά το αποτελέσματα των ευρωεκλογών, το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, με αφορμή καθυστερήσεις στον χώρο της Υγείας.

Στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο του Alpha είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Έχουμε σημαντικότατες δουλειές να κάνουμε στα θέματα του κράτους. Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα: το ΑΣΕΠ. Δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ. Λυπάμαι που το λέω έτσι ξερά. Οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί. Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε προσλάβαμε και άλλο να λέμε στα χαρτιά…και άλλο να λέμε ότι έκατσαν και δουλεύουν. Μιλάμε για 3.000 νοσηλευτές, δεν είναι μικρό το νούμερο".