Πολιτική

Βουλή: Μετωπική με το «καλημέρα» για την τροπολογία με τις διατάξεις για τη ΛΑΡΚΟ

Βουλή: Μετωπική με το «καλημέρα» για την τροπολογία με τις διατάξεις για τη ΛΑΡΚΟ Φωτογραφία: intime
Σε κλίμα αντιπαράθεσης διεξάγεται η συζήτηση του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών για τα ανασφάλιστα οχήματα, με βασικό επίδικο την τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ που ενέταξε σε αυτό η κυβέρνηση και η οποία δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να παραδώσει την επιχείρηση στο νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση παύσης λειτουργίας.

Με το «καλημέρα» της συνεδρίασης, η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ υπέβαλαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς έκαναν λόγο για κατάπτυστη ρύθμιση που έφερε «νύχτα» η κυβέρνηση και η οποία συνιστά ευθεία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη καθώς ήρθε λίγες ώρες πριν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για άλλη τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ, με την οποία - όπως κατήγγειλε- η κυβέρνηση δένει τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης κατά τραπεζικών στελεχών, θα πρέπει να υπάρχει πρόταση από δύο επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και για τη συγκεκριμένη τροπολογία, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την πρόβλεψη για παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, υποστήιξε ότι με την παράταση αυτή αποδεικνύεται πόσο υποκριτική ήταν η στάση της ΝΔ πριν από τις εκλογές, επισημαίνοντας ότι εμείς θα επαναφέρουμε την τροπολογία για το «Πόθεν Έσχες», με την πρόσθετη πρόνοια να κατατίθενται και οι ρυθμίσεις δανείων για τους υπόχρεους.