Πολιτική

Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ: «Είστε ψεύτες και απατεώνες»

Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ: «Είστε ψεύτες και απατεώνες»
Σε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την τροπολογία με τις διατάξεις με τη ΛΑΡΚΟ εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζητώντας την απόσυρση της «κατάπτυστης» όπως την χαρακτήρισε ρύθμιση.

«Η τροπολογία είναι ντροπή και πραγματικό έγκλημα. Εδώ μιλάμε για τις ζωές εκατοντάδων οικογενειών, για το μέλλον ολόκληρων περιοχών», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως υποστηρίζει ψευδώς ότι η τροπολογία δεν φέρνει απολύσεις.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, ανέφερε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να «κλείσει τη ΛΑΡΚΟ, να απολύσει τους εργαζόμενους, να τους διώξει από τα σπίτια τους και να την παραδώσετε "καθαρή" όπως λέει στον καινούργιο επενδυτή», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δουλεύει για τους επενδυτές λέγοντας πως «από αυτούς τα παίρνετε, υπάλληλοι και τσιράκια τους είστε».

«Ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Ακόμα και ο νόμος σας λέει ότι η ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραδοθεί ανοιχτή και τώρα πάτε να το αλλάξετε και λέτε ότι μπορεί και να την κλείσει, άρα οι εργαζόμενοι μπορούν να απολυθούν. Είστε αναξιόπιστοι ψεύτες και απατεώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ότι κάνει, γίνεται για το κέρδος κάποιων επενδυτών, σχολιάζοντας μάλιστα: «τι επενδυτές δηλαδή, παλιατζήδες και σκραπατζήδες ψάχνετε τόσα χρόνια». Τόνισε δε πως «υπόσχεση ότι θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους μέχρι τέλος, μέχρι να καπνίσει η τσιμινιέρα χωρίς να λείπει κανένας. Όποιος μπει εμπόδιο δεν θα έχει καλή πολιτική κατάληξη»,

διεμήνυσε κλείνοντας μάλιστα την παρέμβασή του με τον ιταλικό χαιρετισμό «arrivederci».

«Καρφιά» για τις διεργασίες την κεντροαριστερά

Ο ΓΓ του ΚΚΕ δεν άφησε ασχολίαστες και τις εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την κεντροαριστερά. Αφού έκανε λόγο για «βολική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και του Κασσελάκη, του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που τσακώνονται για τις καρέκλες μετά τις ευρωεκλογές που ο ένας βρίζει και διαγράφει τον άλλο ή απειλεί», τόνισε πως «λένε στον λαό να περιμένει στον καναπέ μέχρι το 2027».

«Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε. Που αυτοί θα έχουν αποφασίσει αν θα φτιάξουν καινούριο φορέα, πως θα τον ονομάσουν, από ποια κουμάσια θα απαρτίζεται, τι περιεχόμενο θα έχει για να έρθουν να ζητήσουν και πάλι την ψήφο του λαού και να κατσικωθούν στο σβέρκο του. Οι μάχες δίνονται τώρα, σήμερα και εσείς είτε είστε απόντες, είτε βρίσκεστε απέναντι», ανέφερε χαρακτηριστικά.