Πολιτική

Χαρίτσης για αποχώρηση Δραγασάκη: Σημαντική απόφαση - Δηλώνει παραίτηση μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Χαρίτσης για αποχώρηση Δραγασάκη: Σημαντική απόφαση - Δηλώνει παραίτηση μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασελάκης θα δώσει μαθήματα αριστεροσύνης και θα κουνήσει το δάχτυλο στο Γιάννη Δραγασάκη που έχει 60 χρόνια στην Αριστερά;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«O Γιάννης Δραγασάκης έλαβε μια σημαντική απόφαση» σχολίασε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. «Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε ληφθεί και νωρίτερα. Είναι όμως σημαντική απόφαση» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο Action 24.

Ο Αλέξης Χαρίτσης εξήγησε το σκεπτικό του, λέγοντας πως «πρώτον, γιατί λέει ως εδώ. Φτάνει με τον εκφυλισμό και με την απαξίωση ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου και μιας ιστορίας που έρχεται από πίσω και μιας παράδοσης.

»Δεύτερον γιατί το κάνει όπως πάντα ο Γιάννης Δραγσάκης με τρόπο νηφάλιο, συγκροτημένο, ψύχραιμο και τεκμηριωμένο, χωρίς ύβρεις, χωρίς εξαλλοσύνες.

»Και τρίτον, το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι ότι δεν δηλώνει παραίτηση από την πολιτική και από την Αριστερά. Δηλώνει παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, Δεν λέει παιδιά, πάμε σπίτι μας. Λέει ότι εδώ πέρα πρέπει να υπάρξει μια άλλη προοπτική».

Σημείωσε ακόμα πως «η Νέα Αριστερά αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει από την πρώτη στιγμή. Εμείς αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον νέο χώρο, ο οποίος θα αποκτήσει και πάλι σύνδεση με τα λαϊκά στρώματα, ο οποίος θα αποκτήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και μια αξιοπιστία απέναντι στην κοινωνία, η οποία χάθηκε. Ένας χώρος όπου όποιος θα βάλει φρένο στον εκφυλισμό και θα δώσει τη δυνατότητα μια ανοιχτή, μια ευρύχωρη αριστερά να μπορέσει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

Χαρίτσης: Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασελάκης θα δώσει μαθήματα αριστεροσύνης και θα κουνήσει το δάχτυλο στο Γιάννη Δραγασάκη;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανος Κασσελάκη δήλωσε πως «σηκώνω τα χέρια ψηλά. Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασελάκης θα δώσει μαθήματα αριστεροσύνης και θα κουνήσει το δάχτυλο στο Γιάννη Δραγασάκη που έχει 60 χρόνια στην Αριστερά;

»Υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι, αριστεροί και αριστερές, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσουν ότι πλέον ο καθένας αναλαμβάνει και σε προσωπικό επίπεδο και την ευθύνη του. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο καθένας και η καθεμία να ορθώσουν το ανάστημά τους».

Ο Αλέξης Χαρίτσης συνέχισε λέγοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «έχει αποκλείσει ο ίδιος τον εαυτό του από μια τέτοια διαδικασία. Ο κ.Κασελάκης και η νέα ηγεσία, η ηγεσία η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά το μόνο το οποίο λέει είναι ότι εγώ είμαι αυτός ο οποίος θα είμαι απέναντι στο Μητσοτάκη».

Για τα περιθώρια σύμπλευσης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «υπάρχουν, όπως και έναν κόσμο ο οποίος έχει παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ και για λόγους συναισθηματικούς αν, αλλά κι επειδή ήταν είναι το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης. Και με κόσμο που απέχει από τις εκλογές».

«Στη μέχρι σήμερα πορεία της εσωκομματικής διαδικασίας, δεν θα υπεισέλθω τώρα στα πρόσωπα και τι λέει ο ένας, τι ο άλλος, αλλά αυτό το οποίο με ενδιαφέρει και το οποίο νομίζω ενδιαφέρει την κοινωνία, είναι μια διαδικασία η οποία όμως δεν έχει αναδείξει πολιτικά ζητήματα, δεν έχει αναδείξει ουσιαστικές πολιτικές διαφορές, δεν έχει γίνει μια σοβαρή πολιτική συζήτηση. Ποια θα είναι η ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση αυτού του χώρου; » διερωτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Για την κεντροαριστερά σχολιάσε πως «βλέπουμε να γίνεται μια συζήτηση περί μιας θολής κεντροαριστεράς, η οποία αφορά πρόσωπα. Ποιος είναι ο πιο γοητευτικός, ποιος είναι πιο όμορφος; Ποιος θα νικήσει τον Μητσοτάκη; Τον Μητσοτάκη και τη Δεξιά θα τη νικήσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι ευθέως αντιπαραθετικά ιδεολογικά και πολιτικά προς την αλήθεια και το οποίο θα απαντάει στις πραγματικές αγωνίες των πραγματικών ανθρώπων της πραγματικής κοινωνίας.»

Χαρίτσης για Πέτρο Κόκκαλη

«Κάναμε την Τρίτη μια εκδήλωση για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο. Τη φοβόμουνα για να είμαι ειλικρινής, στους 40 βαθμούς. να πάμε να συζητήσουμε για τη Γαλλία. Κι όμως περισσότεροι από 300 άνθρωποι μαζεύτηκαν και κάναμε μια πολύ οργανωμένη πολιτική συζήτηση και για τις εξελίξεις στη Γαλλία και πώς συνδέονται αυτές οι δύο. Κάναμε την εκδήλωση μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη, μαζί με τη Μαριλένα Κοππά, μαζί με τον Κωστή Παπαϊωάννου, με ανθρώπους δηλαδή με τους οποίους μπορούμε να έχουμε μια κοινή, έναν κοινό βηματισμό και έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας» όπως είπε.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό «δεν σημαίνει πως θα συμφωνήσουμε σε όλα. Δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά εμείς θα τους ζητήσουμε ένα πιστοποιητικό εγγραφής στη νέα Αριστερά. Την επόμενη μέρα όμως μπορούμε να επικοινωνήσουμε, μπορούμε να συμπορευτούμε, μπορούμε να συμβαδίζουμε. Αυτό είναι το μοντέλο και αυτή είναι η μεθοδολογία που θέλω να ακολουθήσουμε. Ήταν ένα πρόπλασμα μιας διαδικασίας η οποία την οποία θέλουμε το επόμενο διάστημα να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο.

»Αυτό το οποίο χρειάζεται ο κόσμος είναι οξυγόνο. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι σοβαρή πολιτική συζήτηση. Αυτό το οποίο χρειάζεται ελπίδα και προοπτική για το μέλλον. Απέναντι στην καθεστωτική Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε μεταξύ άλλων.

{https://www.youtube.com/watch?v=Dmu4itw1h5E}