Πολιτική

Γεραπετρίτης για το επεισόδιο στην Κάσο: Δεν υπήρξε καμία υποχώρηση - Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια από την Τουρκία

Γεραπετρίτης για το επεισόδιο στην Κάσο: Δεν υπήρξε καμία υποχώρηση - Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια από την Τουρκία Φωτογραφία: intime
«Δεν υπήρξε καμία υποχώρηση από την ελληνική πλευρά»

Στο επεισόδιο στη Κάσο αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως «δεν υπήρξε καμία υποχώρηση από την ελληνική πλευρά» και πως «δεν υπήρξε ποτέ καμία αναγνώριση περί κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας».

Ο κ. Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, επισήμανε πως «οι διαδικασίες του ιταλικού πλοίου ολοκληρώθηκαν βάσει προγράμματος και δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση. Διεξήγαγε την έρευνα του σε θαλάσσια περιοχή Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδας».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «ουδέποτε ζητήθηκε άδεια, ούτε υπήρξε αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας», ενώ μίλησε για παραπληροφόρηση σε σχέση με το επεισόδιο.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή, αυτόνομη και αισιόδοξη. Δεν έχει τίποτα να ανησυχεί, γρηγορεί, αλλά δε φοβάται», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «το γεγονός πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι ανοιχτοί, δε σημαίνει ότι υπήρξε ή ότι θα υπάρξει στο μέλλον οποιαδήποτε παραχώρηση».