Πολιτική

Να κλείσει το θέμα Πολάκη επιχειρεί η Κουμουνδούρου

Να κλείσει το θέμα Πολάκη επιχειρεί η Κουμουνδούρου Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται τα σενάρια ανάκλησης της διαγραφής Πολάκη από την ΚΟ, δήλωσε η Β. Κεχαγιά

Να κλείσει το θέμα Πολάκη επιχειρεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου την ώρα που δέχεται αμφίπλευρες πιέσεις, από τη μία πλευρά για ανάκληση της διαγραφής του βουλευτή Χανίων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και από την άλλη για διαγραφή του και από το κόμμα.

Πριν από λίγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι δεν γνωρίζει από που προέρχονται τα σενάρια ανάκλησης της διαγραφής του Παύλου Πολάκη πριν από το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος στις αρχές Οκτώβρη, διαψεύδοντας ουσιαστικά ότι η ηγεσία του κόμματος έχει τέτοιο προσανατολισμό. Πάντως, απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το αίτημα 5 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ζητούν την ανάκληση της διαγραφής Πολάκη, αν και ρωτήθηκε για το σχετικό κείμενο τους.

Παράλληλα, επιχείρησε να βάλει φρένο στις φωνές που ζητούν να προχωρήσει η εξέταση της υπόθεσης Πολάκη και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, για το ενδεχόμενο διαγραφής του και από το κόμμα, όπως έχουν ζητήσει σε δημόσιες δηλώσεις τους οι Σωκράτης Φάμελλος και Όλγα Γεροβασίλη. Όπως είπε η Βούλα Κεχαγιά, έως τώρα δεν έχει κατατεθεί επίσημο αίτημα για την παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε διαγραφεί για λόγους αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς από την ΚΟ, αλλά παρέμεινε κανονικά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τεθεί θέμα «μισής διαγραφής».

Απαντώντας, επίσης, στην ΝΔ για το ίδιο θέμα, υπενθύμισε περιπτώσεις βουλευτών της και υπουργών της ΝΔ που παραμένουν ατιμώρητοι, καλώντας την κυβέρνηση να ασχοληθεί, αντί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα προβλήματα της χώρας και τα σκάνδαλα της, όπως η ακρίβεια, οι νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα Τέμπη, οι παρακολουθήσεις κτλ.