Πολιτική

«Σφάχτηκαν» ξανά Γεωργιάδης - Πολάκης στη Βουλή: «Είσαι δειλός» - «Είσαι ψεύτης»

«Σφάχτηκαν» ξανά Γεωργιάδης - Πολάκης στη Βουλή: «Είσαι δειλός» - «Είσαι ψεύτης» Φωτογραφία: intime
Νέα μετωπική σύγκρουση είχαν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ολομέλεια ως ανεξάρτητος βουλευτής, με τους δύο άντρες να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη πως είναι «δειλός», καθώς όπως είπε θα έπρεπε να είναι στην Ευελπίδων και όχι στη Βουλή, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από τη μήνυση της Φωτεινής Αραμπατζή.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η δίκη έχει αναβληθεί 4 φορές και ισχυρίστηκε πως ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή την ώρα που θα έπρεπε να είναι στο δικαστήριο για να πάρει Πέμπτη αναβολή.

Οι χιλιάδες διαδικτυακοί του φίλοι δεν γνωρίζουν ότι είναι ένας δειλός και δεν πηγαίνει στο δικαστήριο. Αυτός είναι ο δήθεν ασυμφιλίωτος μαχητής της διαφθοράς. Αλίμονο εάν ήταν σαν κι εσένα δειλοί οι Κρητικοί, Παύλο Πολάκη», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως τα γνωρίζει όλα αυτά γιατί και ο ίδιος είναι μάρτυρας στην υπόθεση.
«Μου λέει ο κύριος Γεωργιάδης ότι κωλώνω να πάω στο δικαστήριο, αλλά εγώ εκεί θα πάω τώρα. Σε περιμένω, έλα να κάνεις τον μάρτυρα τώρα…. Αντίο, εβίβα», απάντησε ο Παύλος Πολάκης, πριν αποχωρήσει από την Ολομέλεια και αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει ως «απόλυτο ψεύτη» τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα όσα απάντησε στις αναφορές του για το θέμα της ανακαίνισης του ιατρικού κέντρου των Φιλιατρών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε χαρακτηρίζοντας και αυτός τον συνομιλητή του «ψεύτη», γιατί όπως είπε οι δικηγόροι του ζήτησαν εκ νέου αναβολή στην εν εξελίξει δίκη και το δικαστήριο την αρνήθηκε.

«Είμαι εδώ και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ»

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση στην τοποθέτησή του πως «είμαι εδώ, θα είμαι εδώ πιο δυνατός, θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε πως «εμείς θα επανέλθουμε στην κυβέρνηση για να ξαναστήσουμε το ΕΣΥ στα πόδια του».

Ο βουλευτής που καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ολομέλεια καθόταν στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε δημόσια και ένα ευχαριστώ σε «όσους δεν τσίμπησαν από τις προβοκάτσιες και τα στησίματα με το επεισόδιο με την επιστημονική συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, στον οποίο είπε πως «αποτύχατε να με αποδημήσετε».

Ξεκινώντας την ομιλία του μάλιστα, είπε πως «έχω έναν ιδιαίτερο συναισθηματισμό σήμερα καθώς μετά από εννιά χρονιά μιλάω σαν ανεξάρτητος βουλευτής. Χρωστάω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις χιλιάδες του κόσμου που δεν τσίμπησε σε αυτό που στήθηκε προχθές. Αυτο ειναι το πραγματικό τείχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ, της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαπλοκή.

Ο Παύλος Πολάκης επέμεινε να κάνει λόγο για στημένο σκηνικό όσον αφορά στην επίθεση προς τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας και έμεινε αμετανόητος για τα όσα είχε πει για την Αθηνά Λινού, μιλώντας για «κλάμα με χρονοκαθυστέρηση», ενώ απαίτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει τα περί «χυδαίου ζήτουλα προσοχής».