Πολιτική

Γεροβασίλη: Καλεί Κασσελάκη να πάει σε εκλογές από τη βάση και αυτό θα είναι λυτρωτικό

Γεροβασίλη: Καλεί Κασσελάκη να πάει σε εκλογές από τη βάση και αυτό θα είναι λυτρωτικό Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Να απευθυνθεί στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης για εκλογή ηγεσίας», ζήτησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάει σε εκλογές από τη βάση, για να «σταματήσει η καθοδική πορεία» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος.

«Θα είναι λυτρωτικό να απευθυνθεί στα μέλη, στον κόσμο που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ανοιχτά και δημοκρατικά θα λυθούν όλα, με αποφάσεις σεβαστές από όλους για να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσει την καθοδική του πορεία», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη στο Action24.

«Εδώ που φτάσαμε, ο πρόεδρος θα πρέπει να απαντήσει σε ένα βασικό δίλημμα: αν θέλει έναν ΣΥΡΙΖΑ δυνατό, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση, ή αν θέλει έναν ΣΥΡΙΖΑ που συρρικνώνεται, απαξιώνεται και είναι ουραγός των πολιτικών εξελίξεων», υπογράμμισε.

«Πρέπει να δώσει λύση στα πράγματα. Τα μέλη του κόμματος είναι αυτά που μπορεί να δράσουν λυτρωτικά αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Στην ίδια συνέντευξη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έκανε μία «συνειδητή επιλογή» διχασμού της κοινοβουλευτικής ομάδας με την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου. Μια κίνηση που απέδωσε σε «μάχη συσχετισμών» για να «καλοπιάσει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη.

«Συνειδητή επιλογή διχασμού»

«Δεν ήταν η θυελλώδης η συνεδρίαση, αλλά ο λόγος και ο τρόπος που έγινε. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ήταν χρήσιμο. Μετά την περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τις ευρωεκλογές για αρκετό διάστημα, με κατασκευή τεχνητών εχθρών, διχασμούς, εσωστρέφεια, τακτικισμούς, χθες προστέθηκε άλλη μία τέτοια ενέργεια από πλευράς του προέδρου που επέλεξε να διχάσει την κοινοβουλευτική ομάδα», δήλωσε αναφερόμενη στην αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά.

Χαρακτήρισε «επαρκή πολιτικά» τον Σωκράτη Φάμελλο και σημείωσε ότι ήταν ένα «συνθετικό πρόσωπο». «Δεν υπήρχε λόγος ενός αιφνιδιασμού με γνωστό εκ των προτέρων ότι θα υπάρξει διχασμός. Άρα ήταν μία συνειδητή επιλογή άλλης μίας δράσης διχασμού και της κοινοβουλευτικής ομάδας», τόνισε.

Ο πρόεδρος έχει δικαίωμα να προτείνει ένα άλλο πρόσωπο, «θα όφειλε να είναι πιο συνθετικός», υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Έχουμε μία δύναμη που συρρικνώνεται, από τους 47 βουλευτές πέρυσι είμαστε στους 34 αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.

«Μάχη συσχετισμών στην Κεντρική Επιτροπή»

Ερωτηθείσα γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης αντικατέστησε τον Σωκράτη Φάμελλο, απάντησε ότι πρόκειται για μάχη συσχετισμών στην Κεντρική Επιτροπή.

Σε ερώτηση για το αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε για να «καλοπιάσει» τον Παύλο Πολάκη, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε καταφατικά.

«Είναι ζήτημα τακτικισμών, εσωτερικών ισορροπιών και αριθμών μπροστά στην Κεντρική Επιτροπή που έχουμε σε λίγες ημέρες, με δεδομένο ότι ο κ. Πολάκης έχει εκφράσει πρόθεση να καταθέσει μομφή», σημείωσε ακόμα.

«Παράθυρο» για νέα υποψηφιότητα

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση νέων εσωκομματικών εκλογών.

«Δεν ξέρω αν θα ανοίξουν οι διαδικασίες και ποιοι και πόσοι ενδεχομένως θα είναι υποψήφιοι. Δεν μπορώ να σας απαντήσω, δεν το έχω σκεφτεί, βλέπουμε», απάντησε όταν δέχθηκε σχετική ερώτηση.

Σε επισήμανση ότι είναι επικεφαλής των «87», αποκρίθηκε «δεν είμαι αρχηγίσκος κανενός».

Η απάντηση Γεροβασίλη για τον Τσίπρα

Στις δηλώσεις της, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε πάλι λόγο για κατασκευή τεχνητών εχθρών από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση που δέχθηκε αν ο πρώην πρωθυπουργός έχει σχέση με τους «87», απάντησε:

«Ο Τσίπρας δεν ήταν ποτέ άνθρωπος κρυμμένος. Έχει αποσυρθεί από την πολιτική ζωή συνειδητά και όταν είναι να μιλήσει και ότι θέλει να το πει θα το πει φανερά και δημόσια. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ίντριγκες και ιστορίες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

NETWORK