Πολιτική

Νέα Αριστερά: Γιατί παραμένουν στη θέση τους οι 4 αστυνομικοί που διώκονται για τη δολοφονία Μανιουδάκη

Νέα Αριστερά: Γιατί παραμένουν στη θέση τους οι 4 αστυνομικοί που διώκονται για τη δολοφονία Μανιουδάκη Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Η Νέα Αριστερά καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ολοκληρώσει τον πειθαρχικό έλεγχο.

Απαντήσεις για τους τέσσερις αστυνομικούς, που διώκονται για τη δολοφονία Μανιουδάκη, ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, αφού, σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός που άφησε τραύματα στο κεφάλι, δεν υπάρχει καμία πειθαρχική τιμωρία ενάντια στους τέσσερις διωκόμενους αστυνομικούς» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

«Η οικογένεια του Κώστα Μανιουδάκη καταγγέλλει ότι στους τέσσερις εν λόγω αστυνομικούς που παραμένουν στην υπηρεσία τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κάτι που είναι γνωστό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τονίζει ακόμα πως «Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι, πάνω σε ποιες πολιτικές πλάτες οι τέσσερις αστυνομικοί που βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινική δίωξη παραμένουν στην θέση τους σα να μην τρέχει τίποτα».

Η Νέα Αριστερά καλεί «επιτέλους την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τον πειθαρχικό έλεγχο. Ας ακούσει επιτέλους έστω και τώρα την οικογένεια ενός νεκρού που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έγινε προσπάθεια συγκάλυψης των συνθηκών του θανάτου του».