Πολιτική

Κασσελάκης: Υπάρχει σχέδιο εν κινήσει το οποίο θέλει να με αποκλείσει

Κασσελάκης: Υπάρχει σχέδιο εν κινήσει το οποίο θέλει να με αποκλείσει
«Αντικαταστατικές» χαρακτήρισε τις «εξουσίες που ασκούνται» αυτή την περίοδο από τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, καθώς όπως είπε ο παραμένει πρόεδρος «ντε φάκτο και ντε γιούρε», γιατί «δεν νοείται να μην υπάρχει διοικητική και οργανωτική διαχειριστική αρχή ενός οργανισμού».

Παράλληλα, επέμεινε πως «είναι αυτονόητο ότι το Συνέδριο πρέπει να αποφανθεί αν επικυρώνει την πρόταση μομφής» εναντίον του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουν εκλογές προέδρου «ότι και να γίνει». «Σας διαβεβαιώνω ότι θα γίνουν κανονικά οι εκλογές προέδρου», ανέφερε εμφατικά.

«Δικαιώματα πρωτοβουλιών στα μέλη του κόμματος» να ακυρώσουν «το σχέδιο εν κινήσει»

Επίσης, κάνοντας λόγο για «προσχηματική διχόνοια», περιέγραψε ένα σχέδιο αποκλεισμού του από τις διαδικασίες, λέγοντας: «Υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει το οποίο θέλει να με αποκλείσει από το να είμαι υποψήφιος και να αναβάλει το Συνέδριο και την εκλογή προέδρου στο όνομα της ηρεμίας και της ενότητας για να αναλάβει μια επιτροπή σωτηρίας». «Δεν θα το επιτρέψουμε, το καταστατικό δίνει και δικαιώματα πρωτοβουλιών στα μέλη του κόμματος, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας», εκτίμησε, επιμένοντας, δε, στη θέση του για εκλογή Κεντρικής Επιτροπής την ίδια μέρα με τον πρώτο γύρο της εκλογής προέδρου. Ερωτώμενος για το αν μπορεί η Κεντρική Επιτροπή να ακυρώσει την υποψηφιότητα του, απάντησε: «Ε φυσικά και μπορεί, αλλά το συνέδριο μπορεί να ακυρώσει αυτή την ακύρωση». Επιπλέον, υποστήριξε πως υπήρχε και υπάρχει «χώρος διαθέσιμος για την αρχική ημερομηνία» του Συνεδρίου, υπονοώντας ότι η μετάθεση κατά μία εβδομάδα έγινε για λόγους σκοπιμότητας.

«Ατζέντες προσωπικές και επιχειρηματικές» για «συναίρεση» της Κεντροαριστεράς

Ακόμη, επέμεινε στα λεγόμενα του περί σχεδίου της διαπλοκής για «συναίρεση» της Κεντροαριστεράς: «Έχει υπάρξει μια πίεση και δημοσιογραφική και δημοκοπική για συναίρεση κομμάτων, με νέο φορέα. Δεν θεωρώ ότι τέτοιες πιέσεις προέρχονται για το καλό του λαού. Προέρχονται από ατζέντες προσωπικές και επιχειρηματικές».

Σε σχέση με τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο και παλιότερα, ανέφερε:

Για το εξώδικο: «Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω το κόμμα νομικά. Να γίνει έρευνα για το φυσικό πρόσωπο που έκανε τη διαρροή. Θέμα προσωπικών δεδομένων».

Για το αν θα πάει στην αυριανή ΚΕ: «Δεν πρόκειται να πάω. Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά. Είμαι ήπιος άνθρωπος».

Για τον λόγο ακύρωσης της συνάντησης των 5 υποψηφίων: «Επειδή είπα ναι στη συνάντηση. Ξαφνικά όταν είπα ναι, άρχισαν να τίθενται προϋποθέσεις»

Για τον αν αποσύρει τον χαρακτηρισμό κουκούλες: «Μην θέτετε τέτοια ερωτήματα».

Για την ψηφοφορία της εναντίον του πρότασης μομφής: «Αποφασίστηκε να είναι μυστική. Τελικά ήταν «ημιμυστική». Υπήρξε ακόμη και μέλος της Νέας Αριστεράς που ψήφισε τηλεφωνικά».

Για την εγκύκλιο που στάλθηκε στις οργανώσεις: «Φανταστείτε να είχε σταλεί από εμένα τι θα γινότανε. Αυτά δεν είναι δημοκρατικά πράγματα».

Για την Όλγα Γεροβασίλη: «Τι πάει να πει δεν πρέπει να έχω δεύτερη ευκαιρία στη χώρα. Αυτές δεν είναι δημοκρατικές αντιλήψεις».

Για το γεγονός ότι τις πρώτες μέρες αποδέχθηκε την καθαίρεση του: «Όταν ξύπνησα το πρωί της Δευτέρας είδα ότι είχαν κλειδώσει τα email μου. Φανερώνει ιδιοκτησιακή αντίληψη. Θεώρησα ότι έπρεπε να πέσουν οι τόνοι».

Για το ότι δεν αποδέχθηκε εκλογές προέδρου στο Συνέδριο του Φλεβάρη: «Μπορείτε να πείτε ότι έκανα ένα τακτικό λάθος που δεν πήγα σε εκλογές εκείνη της στιγμή».

Για το αν είναι αριστερός: «Είμαι πολύ αριστερός και είμαι περήφανος για αυτό.

Αριστερός είναι αυτός που τσαντίζεται με την αδικία».

Για τη δήλωση του περί «ιερής αμυντικής συμμαχίας: «Το ΝΑΤΟ υπήρξε μια άκρως αμαρτωλή συμμαχία στην ιστορία. Ξέρω πολύ καλά τον ρόλο που έχει παίξει η Αμερική για τη χούντα».

Για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο καταστατικό: «Τομές για να σπάσουν οι βαρονίες. Α) να μπορεί η βάση να αποφασίζει για τα ψηφοδέλτια. Β) Σπάσιμο της εξάρτησης αυτών που ελέγχουν το κόμμα από μισθωτές θέσεις στην Κουμουνδούρου. Γ) Εκλογή ΚΕ από μικρότερα γεωγραφικά διαμερίσματα για να σπάσει ο παραγοντισμός».

Για τις σχέσεις του με τον Τσίπρα: «Δεν υπήρχε ανταπόκριση»

Τέλος, για μία ακόμη φορά, ο Στέφανος Κασσελλάκης επιφύλασσε αρκετές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από τους εσωκομματικους του αντιπάλους, απάντησε: «Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια ζητήματα σε αυτό το επίπεδο που έχουμε καταλήξει. Αν επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβει απέναντι μου ως υποψήφιος». Επίσης, υποστήριξε ότι την περίοδο των ευρωεκλογών «έκανα τα πάντα προκειμένου αυτή η σχέση να εξομαλυνθεί» και πως ο Αλέξης Τσίπρας του είχε πει πως «είναι περήφανος για το κόμμα». Ωστόσο, μολονότι ο ίδιος επεδίωξε να γίνουν εκδηλώσεις, οι οποίες, μάλιστα, «θα τόνιζαν το έργο του την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», «δεν υπήρχε ανταπόκριση για αυτό».