Πολιτική

Η απαρτία στην ΚΕ θα κρίνει το μέλλον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η απαρτία στην ΚΕ θα κρίνει το μέλλον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερο με παιχνίδι στρατηγικής, παρά με πολιτική αντιπαράθεση, μοιάζει πλέον η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενόψει της κρίσιμης «μάχης» της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, σε βαθμό που να μην αποκλείεται ακόμη και η χρονική μετάθεση της σύγκλισης του οργάνου, αν και το πιθανότερο ενδεχόμενο παραμένει αυτό μιας σύγκρουσης, η οποία θα έχει χαρακτήρα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Το σπάσιμο της απαρτίας γίνεται η άμυνα των κασσελακικών

Σημείο κλειδί για τις εξελίξεις καθίσταται η επίτευξη απαρτίας, δηλαδή η συμμετοχή στην έναρξη της συνεδρίασης τουλάχιστον 148 μελών του οργάνου (το 50% + 1 του συνολικού αριθμού των 295). Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπάσιμο της απαρτίας έχει καταστεί η βασική άμυνα του κασσελακικού στρατοπέδου, το οποίο φαίνεται να εκτιμά ότι η διάθεση της πλειοψηφίας της ΚΕ έχει καταστεί εναντίον του ανεπιστρεπτί.

Ευρύ μέτωπο κατά Κασσελάκη

Στην πλευρά των 87, το σενάριο της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη έχει δώσει τη θέση του σε αυτό του αποκλεισμού του από την κούρσα για την προεδρία του κόμματος. Με αυτή τη λογική φαίνεται να συντάσσονται πια ευρύτερες δυνάμεις, όπως οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου, ενώ και ο Νίκος Παππάς φέρεται να έχει σκληρύνει πολύ τη στάση του, μετά την αποστολή του εξώδικου Κασσελάκη, το οποίο δεν αποσύρεται.

«Τραμπικές μέθοδοι»

Από την πλευρά των 87, στέκονται στα sms που διέρρευσαν στη δημοσιότητα για κάλεσμα των οπαδών Κασσελάκη έξω από τη συνεδρίαση της ΚΕ, θεωρώντας ότι τα περί προβοκάτσιας που σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απλώς «προφάσεις εν αμαρτίαις». «Οι υποστηρικτές του απειλούν και οργανώνονται, αλλά ο Κασσελάκης τάχα καταδικάζει και μιλάει για προβοκάτσιες. Οι υποστηρικτές του τρομοκρατούν τα μέλη της ΚΕ, αλλά ο Κασσελάκης κόπτεται δήθεν για την ελεύθερη βούληση των μελών της ΚΕ, αυτών που επίσης ο ίδιος είχε αποκαλέσει κουκουλοφόρους», αναφέρουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Κλασικές τραμπικές μέθοδοι που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο».

Στον να μην πάει στην ΚΕ προσανατολίζεται ο Πολάκης

Τέλος, σε ότι αφορά τον Παύλο Πολάκη, αν και δήλωσε χθες ότι θα σταθμίσει τη στάση του σχετικά με τη συμμετοχή του στην ΚΕ, φέρεται να προσανατολίζεται στο να μην πάει στη συνεδρίαση του οργάνου. Ωστόσο, αυτό μένει να φανεί στην πράξη και κυρίως αν θα τον ακολουθήσουν και άλλα μέλη της ΚΕ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του