Πολιτική

Π. Παππάς και Α. Αυλωνίτης προαναγγέλλουν διάσπαση, αν πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός Κασσελάκη

Π. Παππάς και Α. Αυλωνίτης προαναγγέλλουν διάσπαση, αν πραγματοποιηθεί ο αποκλεισμός Κασσελάκη
Με απειλή διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προειδοποιεί πλέον το κασσελακικό στρατόπεδο, με δύο από τους βουλευτές του κόμματος να ξεκαθαρίζουν ότι, αν προχωρήσει ο αποκλεισμός Κασσελάκη, τότε δεν θα παραμείνουν στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, το γεγονός ότι επιλέγουν να προχωρήσουν σε αυτή την προειδοποίηση την ίδια μέρα, φαίνεται να αντικατοπτρίζει τη διάθεση άσκησης συντονισμένης πίεσης από την κασσελακική πλευρά, η οποία βλέπει εξάλλου να σβήνουν σταδιακά οι ελπίδες συμμετοχής του πρώην προέδρου στην νέα διαδικασία εκλογής.

Οι αριθμοί κλειδιά 10 και 5

Πάντως, το επίδικο για την πλευρά Κασσελάκη, αν φτάσουν εκεί τα πράγματα, είναι να καταφέρει να αποσπάσει 10 βουλευτές προκειμένου να συγκροτήσει νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι που φαίνεται μάλλον πολύ δύσκολο. Αβέβαιο είναι πάντως ακόμη και αν θα αποχωρήσουν έστω 5 βουλευτές, γεγονός που θα στερούσε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα την περνούσε στο ΠΑΣΟΚ.

Π. Παππάς: Προφανώς θα ανεξαρτητοποιηθώ

Σε ό,τι αφορά τον Πέτρο Παππά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στον ΣΚΑΪ, απάντησε πως «δεν είναι θέμα του κυρίου Κασσελάκη», αλλά γενικότερα, «αν αποκλειστεί κάποια υποψηφιότητα, προφανώς δεν έχω θέση στον ΣΥΡΙΖΑ». «Ναι, προφανώς θα ανεξαρτητοποιηθώ. Το πρώτο βήμα είναι αυτό", πρόσθεσε, προειδοποιώντας πως "δεν είναι σημαντικό το τι θα κάνω εγώ, σημαντικό είναι ότι θα φύγει ο μισός κόσμος και παραπάνω του ΣΥΡΙΖΑ".

Αλ. Αυλωνίτης: Κάποιοι από εμάς θα φύγουμε

«Αν είναι υποψήφιος και δεν εκλεγεί, όλοι εμείς θα μείνουμε στο κόμμα μας, αν δεν είναι υποψήφιος που το θεωρούμε συνταρακτικό στοιχείο για ένα αριστερό κόμμα, κάποιοι από εμάς θα φύγουμε και ένας εξ αυτών είναι μπροστά σας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξουν αποχωρήσεις για να μην πω ότι θα πάρει τη μορφή διάσπασης», ανέφερε από την πλευρά του επίσης στον ΣΚΑΪ ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, απαριθμώντας 3 τρόπους, με τους οποίους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο: «Ο ένας είναι να ανεξαρτητοποιηθείς, ο δεύτερος είναι να ενταχθείς σε νέο πολιτικό σχηματισμό και ο τρίτος είναι να πας στο σπίτι σου». «Η κόκκινη γραμμή είναι η απαγόρευση Κασσελάκη να λάβει μέρος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε.