Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου: «Δεν είναι ούτε δικό μου θέμα ούτε του Πανούση η κατάργηση της Σένγκεν»

Χριστοδουλοπούλου: «Δεν είναι ούτε δικό μου θέμα ούτε του Πανούση η κατάργηση της Σένγκεν»
Χριστοδουλοπούλου: «Δεν είναι ούτε δικό μου θέμα ούτε του Πανούση η κατάργηση της Σένγκεν» Την εφαρμογή του μεταναστευτικού νόμου που υπάρχει ήδη από το 2011 πρότεινε ως λύση για το θέμα του εγκλεισμού των μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Τα κέντρα κράτησης είναι και δαπανηρά και αναποτελεσματικά αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κρατήσεις εκεί τους ανθρώπους για πάντα και κάποια στιγμή θα βγουν» δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του Mega η κ. Χριστοδουλοπούλου σημειώνοντας ότι το βάρος στο εξής θα πέφτει στην υποδοχή και τα κέντρα φιλοξενίας.
Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι παγκόσμιο και ευρωπαϊκό ζήτημα επισήμανε η υπουργός τονίζοντας επίσης ότι η Αθήνα θα διεκδικήσει την αναλογική κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών όπως προβλέπεται από το ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης.

«H κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Δεν είναι ούτε δικό μου θέμα ούτε του κύριου Πανούση», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Δημόσιας Τάξης που άφησε ενδεχόμενο εξόδου της Αθήνας από τη Συνθήκη και προώθησης των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα στην Ε.Ε.