Πολιτική

Πενταμερής χωρίς τον Αλ. Τσίπρα πριν απο την Σύνοδο Κορυφής

Πενταμερής χωρίς τον Αλ. Τσίπρα πριν απο την Σύνοδο Κορυφής (EPA) Πενταμερής χωρίς τον Αλ. Τσίπρα πριν απο την Σύνοδο Κορυφής (EPA)
Πενταμερής χωρίς τον Αλ. Τσίπρα πριν απο την Σύνοδο Κορυφής Πενταμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στην οποία συμμετείχαν οι Ντόναλντ Τουσκ, Κριστίν Λαγκάρντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ, χωρίς την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών προετοιμάζουν την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί απόψε, εξετάζοντας την ελληνική πρόταση η οποία συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με δηλώσεις τόσο του Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και του Πιέρ Μοσκοβισί, αποτελεί θετικό βήμα για την επίτευξη συμφωνίας στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο χρειάζεται ακόμα σκληρή δουλειά.

Σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα τονίζοντας πως η σύνοδος κορυφής δεν θα καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως εάν η ελληνική πρόταση είχε δοθεί την Πέμπτη τότε θα μπορούσαν τα τεχνικά κλιμάκια να την αξιολογήσουν πλήρως και σήμερα να υπάρχει συμφωνία. Ο Αυστριακός υπουργός δήλωσε πως θα μπορούσε να οργανωθεί πιο επαγγελματικά η σύνοδος κορυφής με περισσότερα στοιχεία ώστε να λάβει και απόφαση.

"Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας" είπε ο Σέλινγκ και χαρακτήρισε "απερισκεψία" το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε αργά μέσα στη νύχτα τις προτάσεις της. Αναφερόμενος στην πιθανότητα έκτακτου Eurogroup ο κ. Σέλινγκ δήλωσε πως η συνεδρίαση αυτή είναι πιθανόν να γίνει την Τετάρτη ώστε την επόμενη ημέρα στη σύνοδο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.