Πολιτική

Ο Τσίπρας «καίγεται» για συννενόηση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Ο Τσίπρας «καίγεται» για συννενόηση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση Ο Τσίπρας «καίγεται» για συννενόηση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση
Ο Τσίπρας «καίγεται» για συννενόηση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση Με το "καυτό" Ασφαλιστικό προ των πυλών, η κυβέρνηση επιθυμεί τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ελπίζοντας σε μια μίνιμουμ πολιτική συνεννόηση.

Υπάρρχουν φήμες για κάποια διάσκεψη, με αντικείμενο το νέο ασφαλιστικό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άρα χρονικά, λόγω της απουσίας Παυλόπουλου στην Ιταλία, η συνάντηση κορυφής θα μπορούσε να γίνει είτε το Σάββατο, είτε από την ερχόμενη Τρίτη και έπειτα, λόγω των ταξιδιών του Αλέξη Τσίπρα σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Το πολιτικό τετ α τετ για το Ασφαλιστικό δεν έχει κλείσει και φυσικά συναρτάται με τις εξελίξεις στη ΝΔ και με τον βαθμό προθυμίας του νέου μεταβατικού προέδρου της Γιάννη Πλακιωτάκη να εμπλακεί σε μια διαδικασία συναίνεσης.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι εφόσον ο μεταβατικός αρχηγός της ΝΔ εμφανιστεί θετικός, τότε και τα άλλα κόμματα θα ακολουθήσουν, αν και με τα δεδομένα στην ΝΔ μοιάζει κάπως δύσκολο να θελήσει να εμπλακεί.

Στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το Συμβούλιο των Αρχηγών για το Ασφαλιστικό, το εναλλακτικό σενάριο του Μαξίμου προβλέπει είτε συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των κομμάτων κατά μόνας είτε προσκλήσεις για συμμετοχή στελεχών των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και διάλογο με την κοινωνία.