Πολιτική

Και ο Παυλόπουλος στην μάχη της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό

Και ο Παυλόπουλος στην μάχη της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό Και ο Παυλόπουλος στην μάχη της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό
Και ο Παυλόπουλος στην μάχη της διαπραγμάτευσης για το Ασφαλιστικό Εκτός από τα μέλη της κυβέρνησης πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό θα έχει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί στις 19 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στις 19 Ιανουαρίου στη Φρανκφούρτη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Η συνάντηση θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς η Αθήνα στηρίζει τον Μάριο Ντράγκι στην πολιτική χαλάρωσης που ακολουθεί.

Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί και με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόακιμ Γκάουκ, στις Βρυξέλλες, ενώ θα επισκεφτεί Μόσχα και Ολλανδία.

Διεθνείς επαφές θα έχουν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα βρεθεί σε Λισσαβόνα και Παρίσι. Βασικός στόχος είναι να ανατραπεί η θέση των θεσμών για νέα μείωση στις κύριες συντάξεις.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός θα έχει σήμερα σειρά επαφών με εκπροσώπους τις ηγεσίες του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ προκειμένου να καταγράψει τις θέσεις τους ενόψει της προώθησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.